Apple Music sinoć je postao dostupan u čak 52 nove države, među kojima se našla i Hrvatska.

Iz Hrvatske diskografske udruge poručuju: „Pozdravljamo dolazak još jednog digitalnog servisa na tržište Republike Hrvatske i vjerujemo da će, u skladu sa svjetskim trendovima i navikama slušatelja, ovaj servis steći brojne korisnike i u Hrvatskoj. Dolazak Apple Musica na hrvatsko tržište vidimo i kao vrijednu priliku za naše glazbenike i kreativce da dodatno promoviraju svoj rad i na digitalnim servisima i približe se još većem broju korisnika”.

Apple Music streaming je servis koji korisnicima iPhonea i drugih Appleovih uređaja (ali i Androida) daje pristup čak 60 milijuna pjesama, a na svijetu ima više od 60 milijuna korisnika.

Oduševljeni smo što donosimo omiljene Appleove usluge korisnicima u više zemalja nego ikad,“ izjavio je Oliver Schusser, potpredsjednik odjela Apple Music i odjela za Međunarodni sadržaj. „Nadamo se da će naši korisnici otkriti nove omiljene aplikacije, igre, glazbu i podcast sadržaje, a mi ćemo nastaviti na njima promovirati najbolje svjetske kreativce, umjetnike i developere”.

Jedna od pogodnosti ovoga servisa je činjenica da korisnici glazbu mogu slušati kad god to požele – bilo uz internetski pristup, bilo bez njega, a mogu i izrađivati svoje playliste.

Od kolikog je značaja ova vijest našim glazbenicima potvrđuju i sami glazbenici: “Posebno me veseli vijest da je Apple Music stigao kod nas. Digitalni servisi koji pružaju glazbene sadržaje u ovo doba izolacije su velika pomoć u očuvanju našeg zdravlja, duha, dobre volje… Siguran sam da će brojni ljubitelji glazbe iskoristiti priliku da sada još lakše dođu do omiljenih sadržaja, a možda otkriju i neke nove,” rekao je Massimo Savić.

Dolazak ovog svjetskog digitalnog servisa komentirala je i Lana Jurčević koja je nedavno potpisala ugovor s diskografskom kućom Warner Music:  “Za svakog glazbenika, a ponajviše za one mlade talente u usponu, dostupnost novog digitalnog streaming servisa na hrvatskom tržištu prilika je da u našoj glazbi uživa više ljudi, na više mjesta, na jednostavan i dostupan način, i na više platformi nego ikada prije! Glazba ne poznaje granice, a s današnjim danom Hrvatska je tako postala jedna od 167 zemalja povezanih glazbenom platformom koja nudi izbor od 60 milijuna predivnih pjesama. Posebno me veseli da je Apple Music prepoznao važnost glazbe u teškim vremenima kroz koja prolazimo i svima omogućio šest mjeseci besplatnog korištenja usluge streaminga”.

U ured HDU-a pristižu brojne reakcije na ovu novost pa se tako oglasila i Nina Badrić, koja je za singl Rekao si ove godine zaslužila Top.HR Music Award za najstreamaniji single 2019. godine: “U ovo vrijeme izolacije glazba je jedno od rijetkih utočišta u kojem možemo nesmetano uživati, pronaći veselje, ljepotu i mir. Zato me raduje vijest da od danas imamo još jedan digitalni servis putem kojeg nam je dostupna glazba. Sigurna sam da će dani u izolaciji ipak biti malo lakši uz još jedan izvor glazbenih sadržaja”.

Ova je usluga u potpunosti besplatna čak prvih šest mjeseci, a nakon tog perioda korisnici na izbor imaju dvije opcije korisničkog računa – individualni po cijeni od 44,99kn mjesečno ili obiteljski, za do 6 korisnika po cijeni od 69,99kn mjesečno.

Desktop verziji Apple Musica možete izravno pristupiti na sljedećoj poveznici: https://HDU.lnk.to/AppleMusic.