ZAGREB, 24. svibnja – Članovima kultnog britanskog sastava Iron Maiden uručena je nagrada Top.HR Music Awards koju su zaslužili u kategoriji Najprodavaniji inozemni album za album Senjutsu. Time je nagrada u organizaciji Hrvatske diskografske udruge i RTL-a dospjela u veliku kolekciju cijenjenih nagrada koje su – za vrijeme trajanje dugogodišnje karijere – dodijeljene slavnoj heavy metal grupi.

Silvije Varga, Bruce Dickinson i Dave Shack s priznanjem za najprodavaniji inozemni album

Nagrada se dodijelila za prodajne rezultate izdanja Senjutsu na području Hrvatske tijekom 2021. godine.

Frontmenu Bruceu Dickinsonu priznanje je uručio direktor diskografske kuće Dancing Bear, zastupnika kompanije Warner Music za Hrvatsku, Silvije Varga. Dodjeli nagrade članovima benda, nakon rasprodanog koncerta održanog u Areni Zagreb, prisustvovao je i managing director kompanije Phantom Music Management Dave Shack. Na kraju dodjele, svi članovi jednog od najutjecajnijih glazbenih sastava u povijesti zahvalili su se na priznanju i potpisali dodijeljenu plaketu.

Grupa Iron Maiden, osnovana je 1975. godine, a tijekom karijere objavila je sedamnaest studijskih albuma i velik broj različitih, iznimno traženih, glazbenih izdanja. Album Senjutsu pojavio se u rujnu prošle godine i, odmah po izlasku, zauzeo prvo mjesto Top-liste prodaje stranih albuma u Hrvatskoj.  Sastav se nalazi na svjetskoj koncertnoj turneji Legacy of the Beast koja je, nakon prekida zbog svjetske zdravstvene krize, nastavljena koncertom u Zagrebu i to nakon dvije i pol godine stanke.

 


Priznanje grupi Iron Maiden pripalo je u kategoriji Najprodavaniji inozemni album

Svečanost dodjele priznanja Top.HR Music Awards održana je 7. ožujka u Zagrebu u organizaciji Hrvatske diskografske udruge i RTL-a. Uz Iron Maiden, među dobitnicima godišnjih priznanja našli su se Gibonni, Dua Lipa, Matija Cvek, Albina, Silente, Tonči Huljić & Madre Badessa, Petar Grašo Dalmatino dok je posebna nagrada  za jedinstveni glazbeno-umjetnički doprinos i 30 godina diskografskih dostignuća pripala Vanni.

Nagrade su se dodijelile u 11 kategorija prema preciznim podacima dobivenima na temelju radijskog emitiranja, fizičke prodaje i digitalne prodaje izdanja na glazbenim streaming servisima.