Ovih ste pet inozemnih pjesama najviše puta mogli poslušati na domaćim radijskim postajama

Izvještaj Airplay Radio Charta nastao je na temelju zbroja emitiranja stranih pjesama u programima radijskih stanica širom Hrvatske prema podacima servisa 1Played. Radijsku prezentaciju službene top-liste stranih singlova u Hrvatskoj možete slušati svakoga ponedjeljka, s početkom u 18:35 sati, u emisiji ARC Top 40 na Drugom programu Hrvatskoga radija.

Airplay Radio Chart mjeri popularnost i prisutnost izvođača i njihovih pjesama u programima domaćih radijskih stanica. U emisiji se analiziraju svjetski glazbeni trendovi i prepoznaje traženost singlova i umjetnika na domaćem prostoru.

U 2019. godini najviše se puštalo sljedećih pet pjesama koje možete poslušati klikom na slike:

5. Promises – Calvin Harris, Sam Smith

4. Let You Love Me – Rita Ora

3.  Nothing Breaks Like A Heart – Mark Ronson Feat. Miley Cyrus

2. Giant – Calvin Harris & Rag’n’bone Man

1. Shallow – Lady Gaga, Bradley Cooper

Pjesma koja se najviše puta mogla začuti u domaćim radijskim eterima Oscarom je nagrađena pjesma Shallow. Shallow je najpoznatija pjesma s albuma istoimenog filma, A Star Is Born, dirljive priče i odlične glazbe, koji su osvojili srca svjetske, ali i hrvatske publike. Za pjesmu su zaslužni sama Lady GagaAndrew Wyatt i popularni producent Mark Ronson

Baš kao i popis najemitiranijih domaćih pjesama, HR Top 40Hrvatska diskografska udruga svakoga tjedna donosi popis najemitiranijih inozemnih pjesama. Kojih je 40 inozemnih pjesama ostvarilo najveći broj puštanja u 2019. godini možete pogledati na službenoj stranici Top lista.hr, odnosno na sljedećoj poveznici.