Hari Rončević, jedan od najuglednijih hrvatskih kantautora, dobitnik je najvećeg diskografskog priznanja – Multi-platinum Award Hrvatske diskografske udruge za 30 godina glazbene karijere i vrhunskih diskografskih dostignuća.

Splitskom pjevaču, skladatelju i tekstopiscu nagradu je u ime Hrvatske diskografske udruge uručila Maja Vidmar Klarić pred punom Koncertnom dvoranom Vatroslava Lisinskog na koncertu pod nazivom Još ovaj put u subotu 13. svibnja.

Hari Rončević

Još od izvedbe ‘Buntovnika bez razloga’ u malom splitskom kafiću i nastupa na Melodijama hrvatskog Jadrana 1994. s pjesmom ‘Getanin’, kada je osvojio prvu nagradu struke, ali i simpatije publike, bilo je jasno kako će Hari Rončević obilježiti hrvatsku glazbu“, izjavila je Maja Vidmar Klarić prilikom uručivanja priznanja.

Njegova djela, koja su objavljena na 13 albuma i nekoliko kompilacija s nekim od najljepših ljubavnih pjesama, svrstavaju ga u umjetnike koji su obilježili mediteranski pop. Hari Rončević već tri desetljeća piše, sklada i pjeva, a njegove pjesme pjevaju sve generacije. Stoga mi je osobito zadovoljstvo, ispred Hrvatske diskografske udruge, reći mu hvala na divnim pjesmama i glazbenim uspomenama i dodijeliti mu večeras najveće diskografsko priznanje – Multi-platinum Award povodom 30 godina glazbene karijere i vrhunskih diskografskih dostignuća.

Glazbeni put Harija Rončević započeo je 1993. godine, a publika je u subotu mogla uživati u njegovim mnogobrojnim hitovima. ‘Getanin’, ‘Mulac’, ‘Još tvog je poljupca’, ‘Još ne znam kud s tobom’, ‘Aj ća’ volin te’, ‘Ni da mora nestane’, samo su neki od singlovima po kojima je Hari Rončević ostavio trag na hrvatsku glazbu. Poseban trenutak dogodio se tijekom izvedbe balade ‘Moj lipi anđele’, kada se spustio u publiku i zaplesao sa svojom suprugom Nelsi.

Auditorij u dvorani Lisinski je velikim pljeskom ispratio cijeli koncert Harija Rončevića, potvrdivši njegov status ikone ljubavnih stihova.

Hari Rončević

Autor fotografija: Igor CC Kelčec