Hrvatska diskografska udruga predstavlja Deezer singl mjeseca

Hrvatska diskografska udruga (HDU) prateći svjetske trendove od sljedećeg tjedna predstavlja novu top listu ‘Deezer singl mjeseca’. Dva singla nosit će titulu domaćeg i inozemnog Deezer singla mjeseca, a cjelokupne liste sadržavat će po dvadeset mjesta. Dvadeset pjesma nalazit će se na top listi najstreamanijih domaćih pjesama u Hrvatskoj u proteklom mjesecu, a posebna lista s dvadeset mjesta uključivat će najstreamanije pjesme inozemne produkcije.

Imajući u vidu da se radijska emitiranja i pjesme koje ljubitelji glazbe slušaju putem online kanala ponekad razlikuju, na ovaj način dobit će se dodatna širina i mogućnost da neke nove pjesme, koje možda ne dobiju svoje mjesto na drugim listama, postanu Deezer singl mjeseca. Ove liste svakako predstavljaju jedan novi glas publike u Hrvatskoj.

HDU je pod svojim krovom već objedinio nacionalnu top listu radijskog emitiranja HR top 40 s pripadajućim regionalnim listama, službenu top listu prodaje – domaću i stranu, kao i top listu emitiranja inozemnih singlova ARC top 40. Budući je Deezer najveći legalni glazbeni streaming servis u Hrvatskoj sljedeći logičan korak bila je top lista najstreamanijih novih singlova na Deezeru, ponovo pod okriljem HDU-a.

Kao i ostale top liste Hrvatske diskografske udruge Deezer singl mjeseca nalazit će se na web stranici Hrvatske diskografske udruge www.top-lista.hr, centralnom mjestu top listi u Hrvatskoj, a iste će se naravno moći poslušati i na Deezeru.