Klapa Šufit, jedna od najrespektabilnijih hrvatskih klapa, dobitnica je najvećeg diskografskog priznanja – Multi-platinum Award Hrvatske diskografske udruge za 30 godina vrhunskih diskografskih dostignuća.

Predstavniku klape Šufit Zdeslavu Mišurcu nagradu je u ime Hrvatske diskografske udruge uručila Maja Vidmar Klarić pred prepunom publikom Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog na koncertu “Ne diraj moju ljubav” – 30 godina klape Šufit.

Predstavnik klape Šufit Zdeslav Mišurac i Maja Vidmar Klarić

“Nema puno izvođača koji su spojili tri uzastopne pobjede na Festivalu dalmatinskih klapa u Omišu. Jedna od najljepših klapskih pjesama Ne diraj moju ljubav dio je njihovog bogatog diskografskog repertoara, koja je samo na YouTubeu pregledana oko 40 milijuna puta”, izjavila je Maja Vidmar Klarić između ostalog prilikom uručivanja priznanja, i čestitala dobitnicima. “Hrvatska, Njemačka, Italija, Francuska, Bosna i Hercegovina, samo su neke od zemalja u kojima je publika mogla uživati u ljepoti njihovih izvedbi i s razlogom možemo reći da je Klapa Šufit obilježila hrvatsku diskografiju. Reklo bi se – iz šufita škole na krov klapske pisme.”

Klapa Šufit

Svoje glazbeno djelovanje Klapa Šufit započela je 1992. godine u potkrovlju svoje škole pod vodstvom Tomislava Vešića, a već dvije godine kasnije po prvi put nastupala je na Festivalu dalmatinske klape u Omišu. Kroz 30 godina zajedničkog djelovanja, članovi klape Šufit ostvarili su bogati opus, i osvojili publiku u Hrvatskoj i regiji svojim jedinstvenim izvedbama. Pod umjetničkim vodstvom maestra Jasminka Šetke osvojili su tri uzastopne apsolutne pobjede na Festivalu dalmatinskih klapa u Omišu (2006., 2007. i 2008.), što nije uspjela niti jedna muška klapa do sada. Dobitnici su mnogobrojnih nagrada za izniman doprinos dalmatinskom klapskom pjevanju.

Na rasprodanom koncertu u Lisinskom uz klapu Šufit nastupali su i posebni gosti Zorica Kondža, Tanja Žagar Tedi Spalato, te svojim izvedbama uveličali 30. rođendan klape. Tijekom dvosatnog nastupa, razdragana publika dobila je priliku čuti izvedbi neke od najpoznatijih pjesama klape Šufit, poput Ponoć je mila moja majko, Proplakat će srce, Za cili život, Zar je voljeti grijeh i Ne diraj moju ljubav, prema kojoj je i nazvan njihov obljetnički koncert.

Klapa Šufit

Autor fotografija: Dario Lepoglavec