Subscribe Now

Želim primati newsletter i pristajem da HDU koristi moju adresu elektroničke pošte za primanje promidžbenih informacija o aktivnostima HDU-a. Pročitao/la sam i razumijem Pravila privatnosti.

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

Korištenjem naše web stranice pristajete na naša pravila privatnosti.

Nacionalni dan albuma

Format glazbenog albuma u jesen 2018. obilježio je 70 godina postojanja. Ova je obljetnica značajna u čitavoj glazbenoj industriji, pa tako i za hrvatske diskografe koji su pod zajedničkim krovom Hrvatske diskografske udruge označili po prvi put Nacionalni dan albuma 13. listopada i proveli niz aktivnosti u suradnji s autorima i izvođačima te glazbenim kritičarima i novinarima.

U modernije vrijeme, kada mnogi izvođači objavljuju singlove u svome glazbenom radu te na taj način promoviraju sebe i svoj glazbeni opus, HDU vraća jednom godišnje u fokus album te slušateljima glazbe omogućuje povratak u svijet izvorišta diskografije i glazbene umjetnosti.

Ovo je projekt koji također podržavaju ambasadori – domaći izvođači, a među prvima su bili Mia DimšićVojko VrućinaTony CetinskiKim VersonIvan DečakMladen PuljizTomislav BralićSilente i Dalibor Pavičić.

Povodom Nacionalnog dana albuma, u sklopu različitih aktivnosti, između ostalog diskografi u svojim prodavaonicama omogućavaju prigodne popuste na izabrana izdanja albuma, HDU izdaje knjigu s pričama o albumima, organizira izložbu naslovnica albuma, a u 2018. je s ovim danom po prvi put objavljena i top-lista vinila.

 

[embedsocial_album id=”888073242441fcd4b3dd7ff17e629f8c24ea82b9″]
WordPress Theme built by Shufflehound.
Adresa: Ulica kneza Borne 5, Zagreb, Hrvatska / Radno vrijeme: Ponedjeljak - Petak 09:00 - 17:00 / email: hdu@hdu.hr  Telefon: +385 1 3668 194