Obilježen Dan prodavaonica ploča

Hrvatski diskografi u svojim CD shopovima diljem Hrvatske obilježili su Međunarodni Dan prodavaonica ploča (Record Store Day). Pod zajedničkim krovom Hrvatske diskografske udruge u cijeloj Hrvatskoj specijalnim glazbenim izdanjima, prigodnim popustima, druženjem i koncertima u CD shopovima proslavljen je dan posvećen vinilima, a koji su ove godine kao ambasadorice podržale mlade glazbenice Sara Renar i Mia Dimšić.

U CD shopu Croatia Recordsa Nova ploča program je krenuo u jutarnjim satima nastupom Pravila igre, uslijedili su Ivana Marić, grupa Producent, Bobo Knežević te David Temelkov koji su oduševili okupljene u Bogovićevoj ulici u Zagrebu.

Hrvatska diskografska udruga ovom prigodom dodijelila je i posebno priznaje za promociju i doprinos hrvatskoj diskografiji uredniku Hrvatskog radija Zlatku Turkalju, autoru izdanja ‘Zimzeleno a novo’, kroz koje je izvedbama mladih izvođača udahnut novi život nekim bezvremenskim domaćim hitovima.

Program je nastavljen u Dancing Bear CD shopu gdje su nastupili Sebastian Popović, Mangroove, Brain Holidays, mladi bend Solarov te Lea Mijatović. Dallas music shop u Rijeci ugostio je pak The Hood Fellas i Midnight blues trio.

U CD shopovima Aquarius Recordsa u Zagrebu okupljeni su se mogli družiti s Markom Toljom i grupom Mayales koji su promovirali svoje nove albume.

Brojni posjetitelji uz dobru glazbu pronašli su i željena glazbena izdanja po povoljnijim cijenama. Popusti i akcije u CD shopovima hrvatskih diskografa u Zagrebu, Rijeci, Osijeku i Splitu nastavljaju se i u tjednu koji dolazi, sve do nedjelje 30. travnja, pa tako svi koji to nisu danas učinili još uvijek imaju vremena posjetiti svoju najbližu prodavaonicu ploča ili CD dućan.

Record Store Day 2017 102

Dan prodavaonica ploča obilježava se u cijelom svijetu treću subotu u travnju i zahvaljujući pravim ljubiteljima glazbe i vinilnih izdanja koja doživljavaju svojevrsni ‘comeback’ i čija prodaja iz godine u godinu raste, uspješno živi već desetu godinu zaredom.

Više fotografija pogledajte na linku:

https://www.flickr.com/photos/141942015@N03/sets/72157682916226345