Tvrtka CroCo-Deal, u vlasništvu Hrvatske diskografske udruge (HDU), zaključila je i potpisala ugovor o licenciranju glazbe jednim od najvećih streaming glazbenih servisa u svijetu, Rdiom.

–          Sretni smo da možemo najaviti pokretanje domaće digitalne baze snimaka u formi firme CroCo-Deal! Tako su hrvatski diskografi proces licenciranja domaće glazbe učinili puno jednostavnijim stranim servisima koji se spremaju doći u regiju. Napravili smo prvi korak u tom smislu i sklopili ugovor o suradnji sa prestižnim američkim streaming servisom Rdio, koji ima iznimnu reputaciju u inozemstvu. Na taj je način svim budućim hrvatskim pretplatnicima servisa Rdio dostupan i cijeli hrvatski sadržaj, izjavio je Branko Komljenović, direktor tvrtke CroCo-Deal i potpredsjednik HDU-a.

Rdio u svojoj bogatoj audioteci ima više od 25 milijuna pjesama, dostupan je kako na mobilnim platformama, tako i na webu, a svoju omiljenu glazbu korisnici mogu slušati čak i kada veza s internetom nije dostupna. Osim u Hrvatsku, Rdio dolazi i u osam drugih zemalja: Sloveniju, Slovačku, Grčku, Cipar, Filipine, Tajland i Singapur, tako da će biti prisutan u ukupno 60 zemalja svijeta, a širenjem na nove teritorije širi se i njegova ponuda glazbe. Naime, Rdio stavlja poseban naglasak na uključivanje lokalnog repertoara, stoga će od početka nuditi i glazbu hrvatskih diskografa. CEO ovog servisa Anthony Bay o širenju govori:

–          Rdio se nastavlja fokusirati na to da pruži najbolji doživljaj slušanja i otkrivanja glazbe u svakoj zemlji koju uključujemo u svoju globalnu mrežu te da to vrhunsko iskustvo svojim slušateljima pruži po odličnoj cijeni. Uzbuđeni smo što smo se u manje od četiri godine proširili s dvije zemlje na 60 njih. Istodobno, kombiniramo taj brzi rast s redovitim širenjem kataloga koji odražava posebnost svake zemlje i kulture čiju glazbu nudimo.

Više na: http://www.rdio.com/