Opća godišnja Skupština ZAPRAF-a održana je 4. svibnja u zagrebačkom hotelu Sheraton.

Tijekom godišnjeg skupa na kojemu su se sastali članovi objavljeni su financijski rezultati i godišnje izvješće o radu u prethodnoj godini. Prema dostavljenim podacima, prihodi ZAPRAF-a u 2021. godini porasli su za 10,5 posto u odnosu na godinu prije, što predstavlja značajan oporavak tržišta od krize uzrokovane pandemijom COVID-19 u većoj mjeri od očekivanog.

Opća skupština ZAPRAF-a usvojila je izmjene i dopune Statuta ZAPRAF-a, kojim su pravni akti usklađeni s nedavno usvojenim Zakonom o autorskom pravu i srodnim pravima. Usvojene su izmjene i dopune Pravilnika o kolektivnoj zaštiti prava proizvođača fonograma i raspodjeli naknada ZAPRAF-a. Jednako tako, usvojeno je Godišnje izvješće o transparentnosti za 2021. godinu.

Na Skupštini ZAPRAF-a imenovan je novi sastav Upravnog odbora ZAPRAF-a za slijedeće dvogodišnje razdoblje u sastavu: Croatia Records, Menart, Dancing Bear, Aquarius Records, Dallas Records, Hit Records i Scardona.

Formirana je i Skupština predstavnika na slijedeće četverogodišnje razdoblje u koju su izabrani predstavnici slijedećih diskografskih kuća: Croatia Records, Menart, Aquarius Records, Dallas Records, Dancing Bear, Scardona, Universal Music Hrvatska, Hit Records, Spona, Cantus i Tonika.

Također, izabrani su i članovi Nadzornog odbora ZAPRAF-a: Mirjana Matić, Zrinko Tutić i Šima Jovanovac.

Svi nositelji prava proizvođača fonograma više o aktivnostima ZAPRAF-a u 2021. godini mogu pronaći i u Godišnjem izvješću ZAPRAF-a, dostupnom na internetskim stranicama ZAPRAF-a.