Sinoć je u prepunom Vinylu, koprivničko varaždinski Overflow, jedna od najuspješnijih punk rock grupa s ovih prostora, pretpremijerno predstavila video trilogiju ‘From my lips’ – ‘Dim’ – ‘Words’.

Predstavljanje benda i kratku uvertiru u večer odradio je Goran Živković Žika, vokal i jedan od osnivača. Idući po stažu je basist Zoran Piberčnik Zoki (2005.), slijede bubnjar Marko Kruhak (2012.) te stažom najmlađi, gitarist Vedran Deutanec koji im se pridružio prošle godine. U priču se vratio i Konrad Mulvaj, bivši basist benda, sada producent.

Nakon šest godina diskografske pauze, njihov povratak mnogi su dočekali s oduševljenjem, što se vidjelo i osjetilo na jučerašnjem druženju jer je njihova energija, i bez instrumenata u rukama, doista iznimna.

Foto | Konrad Mulvaj

‘From my lips’, ‘Dim’ i ‘Words’ tri su singla s najavljenog albuma kojeg dečki pripremaju za iduću, obljetničku godinu kada slave 30 godina na glazbenoj sceni, a Goran Živković Žika o njima kaže: „Ove pjesme su reakcija na frustracije koje nisu osobne, zbog kojih nećeš vrištati na prvu, ali će te ozbiljno uznemiriti ako ti nije svejedno. One su provokacija. Stimulacija tvog srca, mozga i duha. Ne nude odgovore, postavljaju pitanja.“

Iako različite, ove tri pjesme su video spotovima povezane u cjelinu i predstavljaju prošlost, sadašnjost i budućnost. Prema konceptu trilogije Anđela Jurkasa video spotove je  producirao, režirao i montirao mladi redatelj Dinko Šimac (Beyond Pines Films).

O čemu se točno radi i čime se već neko vrijeme ekipa Overflowa bavi, doznat ćete u ponedjeljak 11.11. kada će biti službena web, TV i radijska premijera trilogije ‘From my lips’ – ‘Dim’ – ‘Words’.

Stay tuned jer ovo je tek početak!

Fotografije za objavu možete preuzeti na linku.