Panel rasprava: Ima li mjesta domaćoj glazbi u radijskom eteru?

Pitanja ima li mjesta domaćoj glazbi u radijskom eteru u zemljama regije, kako glazba s ovih područja može držati korak sa svjetskom glazbenom produkcijom te koji su izazovi današnje glazbene i diskografske industrije postavlja Hrvatska diskografska udruga (HDU) na panel raspravi koja će se održati u hotelu Punta u Vodicama 09. lipnja u 15 sati. (The Sky Lounge – 10.kat)

Prema Zakonu o HRT-u Hrvatska glazba mora činiti najmanje 40 posto korištenoga cjelokupnog glazbenog sadržaja u programima HRT-a, a to često nije slučaj. Obveza komercijalnih radio postaja je emitiranje minimalno 20 posto domaće glazbe u svojim programima, no ni taj se mali postotak često ne ispunjava ili se traže ‘rupe’ u zakonu pa se kvote domaće glazbe ‘odrađuju’ noću.

Postotak glazbe engleskog govornog područja preuzeo je čini se primat na većini postaja u Hrvatskoj, je li to slučaj i sa zemljama u regiji?

Sudionici panela koji će razgovarati na ovu temu su Maja Rakovic, vlasnica i glavna urednica beogradskog Naxi radija, Branimir Mihaljević, skladatelj i glazbeni producent, Ahmed Švrakić, vlasnik sarajevske televizije Hayat i istoimene diskografske kuće, Aleksandar Gajović, urednik beogradskog lista Ilustrovana politika te novinar i glazbeni kritičar Zlatko Gall.