Playliste s aktualnim pjesmama i izborom božićne glazbene antologije na profilima Hrvatske diskografske udruge, prezentiraju bogatstvo i raznolikost domaće glazbene scene i blagdanskih izdanja hrvatskih diskografskih kuća.

Hrvatska diskografska udruga je lansirala dvije playliste pjesama za radost Božića i postavila ih na profile HDU-a na servisima Apple Music, Deezer i Spotify. Playliste novo: božićno i uvijek dobre: božićno prate ljepotu autorske blagdanske pjesme i interpretacije božićnih klasika odnosno tradicionala u izvedbi domaćih glazbenika. Liste pjesama sastavljene su na temelju aktualnih i uvijek dobrih izdanja domaćih diskografskih kuća.

Playlista novo: božićno donosi 40 pjesama od kojih je velika većina objavljena ove godine. Podatak o tolikom broju novih autorskih pjesama s blagdanskim temama nudi zalog za optimizam i pokazuje kreativnost i bogatstvo domaćih glazbenika u iznimno zahtjevnoj godini svjetske zdravstvene krize. Među novim singlovima zastupljeni su izvođači različitih generacija i raznovrsnih žanrova – od popa preko rock izričaja, hip hopa, tradicionalne klapske pjesme i swinga do jazza i house glazbe.

Playlistu predvode ‘Od Božića do Božića‘, kozerska swing pjesma Marka Tolje i Tončija Huljića i ‘Najljepši dar (Božićna)‘, autorsko djelo mladog kantautora Erica Vidovića. Među novoobjavljenim snimkama ili pjesmama koje prate videospotovi nalaze se i singlovi koje izvode Heidi šeće psa, Neno Belan feat. Mozartine, Nu Voices, Jacques Houdek, Mia Dimšić, Kralja, Klapa Žrnovnica i Ivan Zak.

Playlista uvijek dobro: božićno rezultat je istraživanja snimki koje su desetljećima nastajale u studijima domaćih glazbenika i objavljivane na nizu izdanja domaćih diskografskih kuća. Popis sa 100 pjesama pokazat će nam raznolikost rukopisa koji su kroz godine njegovali naši autori popularne glazbe najrazličitijih žanrovskih pristupa. Na temelju nje može se dobiti i uvid u dio glazbenog identiteta proslave radosti Božića i tradicionalnih vrijednosti u Hrvatskoj.

Pregled božićne pop antologije Hrvatske diskografske udruge na playlisti uvijek dobre: božićno predvode Parni valjak i Dado Topić s pjesmom ‘Molitva‘ i Nina Badrić s klasikom božićnog rukopisa, singlom ‘Naš Božić‘. Obje pjesme prvi puta su objavljene na jednom od najznačajnijih kompilacijskih albuma svih vremena – ploču ‘Svim na zemlji‘. Na playlisti se nalaze izvedbe velikana glazbene scene kao što su Oliver Dragojević, Novi fosili, Ivica Šerfezi, Arsen Dedić, Petar Grašo, Boa, Psihomodo pop, Vanna, Tony Cetinski, Crvena jabuka, Dalmatino, Prljavo kazalište, Massimo, Gibonni, Dino Dvornik, Gazde, Mišo Kovač i Krunoslav Kićo Slabinac. Album ‘Chrsitmas with Kićo‘, objavljen 1983. godine, smatra se jednim od najvažnijih diskografskih projekata prigodne glazbene produkcije u našoj zemlji.

Među 100 odabranih pjesama se, između ostalih, nalaze i pjesme iz opusa dječjih albuma, kolekcija duhovne glazbe, tradicionalnih i pjesama glazbenog naslijeđa. Na playlisti uvijek dobre: božićno nalazimo hrvatske božićne pjesme, prepjevi svjetskih klasika i live snimke s božićnih koncerata.

Ljubitelji glazbe i svi ljudi dobre volje koji ovoga prosinca svoje dane žele obogatiti atmosferom opuštene glazbene radosti i ispuniti svoja srca porukama ljubavi, dobrote, sreće i bliskosti, imat će priliku to učiniti putem playlista Hrvatske diskografske udruge. Playliste novo: božićno i uvijek dobre: božićno koje se mogu pronaći jednim klikom. Taj klik odvest će ih u prostore servisa Apple Music, Deezer i Spotify, mjesta koja nude božićnu glazbenu čaroliju.