Nakon izlaska trinaest godina očekivanog, drugog albuma svojevrsne supergrupe The Strange (dobitna kombinacija proizašla iz relacije Chris Eckman – The Bambi Molesters – My Buddy Moose), svima koji su sudjelovali na projektu pristigla je nagrada kako u obliku fenomenalnih recenzija glazbenih kritičara i reakcija publike, tako i  prvog mjesta na službenoj top-listi prodaje albuma. Uskoro će bend uzvratiti ljubav svima velikim koncertom u Tvornici kulture (13.12.2018.).

>> Kupite album grupe The Strange ‘Echo Chamber’ na našem WEB SHOPU!

Album je sniman u Pragu, u Sono studiju, producent je Antonio Gramentieri, za snimku i miks je bio zadužen Phil Brown, a gostovali su Irena Žilić i Praška filharmonija.

Značajnu podršku albumu dalo je i Hrvatsko društvo skladatelja sufinanciranjem kroz natječaj “International”.

Riječ kritičara:

Kako se moglo i pretpostaviti, tako se u konačnici i potvrđuje da je drugi album grupe The Strange jedno od najkvalitetnijih ovogodišnjih rock izdanja. „Echo Chamber“ je ploča koja kao da dolazi iz noći kad se zaželite već pomalo zaboravljene glazbe. Kad tražite neki sublimat koji miriše na americanu obojanu laganim utjecajima tex-mexa i kroz koju se razlijevaju utjecaji Stonesa, Van Morrisona, Kinksa, Sonicsa i inih legendi rocka čiji kod je zapisan i u krvotoku glazbenika koji su snimili ovaj album.
Zoran Stajčić /Ravno do dna

The Strange: Naša glazbena reprezentacija

“Echo Chamber” zvuči poput vrlo konkurentne hrvatske reprezentacije u nekom sportu (recimo, nogometu): u svakom trenutku se nešto na ovom albumu događa, prisutne su emocije između svirača i iskre između instrumenata, tako da slušatelju nije problem držati pažnju.
Najteži posao je ipak naći slabiji trenutak na albumu, lakše je ipak priznati da je nešto državnih ili javnih novaca otišlo na pravu stvar i da imamo umjentičko djelo kojem neće biti problem izdržati teret vremena.
Zoran Tučkar – Muzika.hr

The Strange nisu čudni, nego su uvjerljiv domaći izvozni rock-proizvod
Dakle, domaće a svjetski, iako više svjetski nego domaće.
Hrvoje Horvat – Večernji.hr

The Strange – 14 godina vrijednih čekanja na album prožet cohenovski usamljenim vožnjama. Nije uopće bitno koliko smo dugo čekali na materijal, bitno je da smo dobili materijal vrijedan divljenja i dubokog naklona.
Nikola Knežević / Music Box

“Preslagivajući i nijansirajući slojeve surf-rocka, bluesa, tex-mexa, alt-countryja, filmske glazbe pa i jazza i soula, sve u prevladavajućem melankoličnom tonu, očito nadahnuta ekipa u češkoj je prijestolnici, gdje se album snimao, pronašla svoju američku pustopoljinu i nove ‘zaboravljene filmove’ s koje je valjalo otpuhati prašinu.”
Toni Matošin/ SoundGuardian

Bambiji su se raspali, no zato The Strange rasturaju
„…odjekuju ovdje i country-soul s konca 60-ih, funk-rock s početka 70-ih, tonovi Cohena, Cavea i Lanegana. Pletivo predivnih twang gitara, elegičnih puhača i finih klavijatura, uz štrajhove ukusnih gudača sugerira i da je “Echo Chamber” prvenstveno baroque-pop djelo u dosluhu s djelima Leeja Hazlewooda, Scotta Walkera, Vana Dyke Parksa, Burta Bacharacha. Eckmanu kao srodniku Cavea takav ugođaj još više paše. Njegov bariton, uz dojmljivost stihova s motivima bijega od poznatoga i putovanja u nepoznato – negdje na rubu s čije jedne strane mami zasljepljujuća ljepota, a s druge prijeti apokaliptična tama – navodi slušatelja da se zapita nije li “Echo Chamber” bolji od recentnih albuma Calexica, Lambchopa, Giant Sanda, Tindersticksa, Richarda Hawleya, The Decemberistsa…“
Aleksandar Dragaš /Jutarnji list