Nekoliko mjeseci nakon izlaska albuma zabavne glazbe “Kad san žedan lipe riči” u suradnji sa Scardonom, klapa Žrnovnica odlučila je objaviti novi spot za pjesmu “Daljina me stiže” s mladom violončelisticom Lucijom Mušac
Splitska klapa Žrnovnica ove je godine vrlo aktivna u polju diskografije. U veljači 2019. izdali su album, a otkako je ugledao svjetlo dana, polučio je dobar uspjeh. Potaknuti time, članovi klape upustili su se u još jedan video pothvat koji je rezultirao spotom za istoimenu pjesmu “Daljina me stiže”. Tekst za pjesmu napisao je Andrija Jurlin, a pjesmu je uglazbila članica i prvi tenor klape, Maja Markovina.

“Vokalni aranžman potpisuje moja malenkost, dok je za instrumentalni zaslužan Ante Gašpardi koji je ujedno odsvirao i klavirsku pratnju“ – kazuje Maja Markovina i nastavlja:

„Iako nas često kritiziraju da nismo radiofonični jer „kao“ u našim pjesmama nedostaje bubnja, tj. ritma, mi i dalje ostajemo dosljedni minimalizmu. Pod vodstvom maestra Marka Marina nastojimo iskristalizirati svoj prepoznatljiv zvuk gdje bi, iako se radi o zabavnoj glazbi, naglasak svejedno bio na klapskom višeglasju. Zbog toga smo ovu pjesmu odlučili snimiti samo uz pratnju violončela Omišanke Lucije Mušac i klavira, a kao maleni začin dodali smo prigodni recitativ te se nadamo da bi se pjesma kao takva mogla svidjeti širem slušateljstvu”.

Audio pjesme snimljen je još u prosincu 2018. godine u studiju Deva Dade Marušića, a video je snimljen u srpnju 2019. Režiju i montažu spota potpisuje Augustin Tino Bilandžić, a snimateljski dvojac za dronom čine Toni Banov i Marin Ivančić.

Kulisa za ovo video izdanje bile su splitska plaža “Kašjuni” i prekrasne lokacije park-šume “Marjan”. Violončelo je u spotu odsvirala Karla Kostović, dok su Ivana i Zrin Dumanić imali glavnu ulogu u ovoj ljubavnoj priči.

Prepustite se prizorima predivne Dalmacije i neka do vas stignu upečatljivi zvuci klape Žrnovnica!