Koncertna dvorana Vatroslav Lisinski u Zagrebu okupila je ovog vikenda brojne obožavatelje Željka Bebeka koji su dvije večeri zaredom ispunili dvoranu do posljednjeg mjesta. Široka lepeza generacija uživala je u pjesmama koje čine presjek njegove bogate karijere, od vremena kada je Bebek bio član grupe Bijelo dugme, a zatim i kroz kasnija desetljeća i samostalni glazbeni rad.

Njegov prvi solo album pod nazivom „…skoro da smo isti“ objavljen je 1978. godine, a do danas je objavio sveukupno 13 izdanja. Njegovi dosad najveći hitovi objedinjeni su ujedno i u posebnom izdanju „Antologija / Bebek / 40 godina“ u izdanju Croatia Recordsa, gdje se nalaze pjesme kao što su „Ima neka tajna veza“, „Ne spavaj mala moja muzika dok svira“, „Gdje sam bio, s kim sam pio“, „Bitanga i princeza“, „Da je sreće bilo“ te brojne druge koje i danas žive u radijskom eteru i srcima publike.

Upravo spomenutim opusom Bebek se upisao u glazbenu povijest na našim prostorima te zadužio domaću scenu kao glazbena ličnost koju će pamtiti brojne generacije. Ovom prilikom, Maja Vidmar Klarić u ime Hrvatske diskografske udruge dodijelila mu je najveće diskografsko priznanje u Hrvatskoj, Multi-platinum Award za vrhunska diskografska dostignuća.

Željko Bebek jedinstveni je izvođač u čitavoj regiji, onaj koji je spojio mnoge generacije i zadužio domaću glazbenu scenu. Večeras nam je predstavio neke od svojih bezvremenskih uspješnica, a sigurni smo da nas još mnoge tek čekaju. Upravo stoga, Hrvatska diskografska udruga dodjeljuje mu najveće i najcijenjenije diskografsko priznanje, Multi-platinum award za vrhunska diskografska dostignuća! Čestitamo!“, izjavila je Maja Vidmar Klarić prilikom dodjele.

Željko Bebek ovom prilikom nije sakrio emocije i oduševljenje cjelokupnim odazivom i reakcijama publike na koncertu, kao i dodijeljenim priznanjem:

Publika je zaista bila sjajna. Odgovorili su na sve moje emocije i puno puta su me svojim reakcijama doveli do toga da sam porastao večeras. Ujedno mi je Hrvatska diskografska udruga dodijelila ovo važno priznanje zbog čega sam od srca zahvalan. Mogu reći da mi je u ovom trenutku ovo bio najznačajniji koncert u karijeri“, izjavio je Željko Bebek.

Priznanje Hrvatske diskografske udruge Multi-platinum Award bilo je tek jedno od dodijeljenih priznanja u prvoj večeri koncerta. Željko Bebek na koncertu u Lisinskom nagrađen je i posebnim priznanjem za zlatnu nakladu posljednje izdanog albuma „Ono nešto naše“, a s njime je nagrađen i producent albuma, Branimir Mihaljević.

Na albumu ‘Ono nešto naše’ je puno hitova i u vrijeme kada se CD-i kupuju manje on je prodan u zavidnoj nakladi. Naravno, to je jedno jako lijepo priznanje koje će krasiti zidove mog studija. Album i njegove skladbe osvojili su dosad nagrade Cesarice i Porin,  održali smo uspješnu istoimenu turneju koja nam je potvrdila koliko publika voli te pjesme, a zlatna ploča je kruna koja zaokružuje čitavu priču: Sada ponosni nastavljamo s radom na novom albumu.

, rekao je Branimir Mihaljević.

Pjesme Željka Bebeka i danas broje milijunske preglede na Youtubeu, a sa svakim novim singlom radijski mu eter otvara širom vrata. S najnovijom baladom „Dunavom“ također je ostvario značajan uspjeh i prema službenim podacima Hrvatske diskografske udruge, ostvario je najviši ulaz među 40 najemitiranijih pjesama. Nižući tako uspjeh za uspjehom, Željko Bebek profilirao se kao jedan od najznačajnijih izvođača domaće glazbene scene, stoga priznanja Hrvatske diskografske udruge predstavljaju zasluženu nagradu za njegov dosadašnji rad.

Fotograf: Samir Cerić Kovačević