Multi-platinum award Hrvatske diskografske udruge, najveće diskografsko priznanje u Hrvatskoj, za jedinstveni glazbeno-umjetnički doprinos u glazbi dobiva glazbenik, klavijaturist i frontman pop-rock sastava Crvena jabuka – Dražen Žerić Žera!

Foto: Samir Cerić Kovačević

Koncert, koji je održan jučer u koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski, započeo je recitalom Fabrisa Pinje kao uvod u pjesmu “Balada“. Upravo ta je pjesma jedan od najvećih hitova grupe Indexi, nakon čega je Žera nastavio s hitovima Crvene jabuke s aktualnog albuma “Tvrđava” .

Već u prvom dijelu koncerta, nakon hita “Bježi kišo s prozora” koji je sve prisutne digao na noge, predsjednik Hrvatske diskografske udruge i direktor diskografske kuće Croatia Records, Želimir Babogredac, uručio je Žeri posebno priznanje Hrvatske diskografske udruge, Multi-platinum award  za jedinstveni glazbeno-umjetnički doprinos.

Foto: Samir Cerić Kovačević

 

Posebna gošća koncerta bila je sopranistica Marija Vidović, koja je na iznenađenje svih prisutnih sa Žerom otpjevala “Miss Sarajeva“, svjetski hit grupe U2 iz 1995. godine u kojoj opernu dionicu pjeva Luciano Pavarotti, a za njihovu izvedbu publika ih je nagradila gromoglasnim pljeskom. Publika je s oduševljenjem dočekala i regionalnu zvijezdu Željka Samaradžića koji je nakon velikog hita “Aleja ljubavi” sa Žerom otpjevao i “Nekako s proljeća“.

 

Foto: Samir Cerić Kovačević

Ovaj je koncert također bio i svojevrsna proslava 35. rođendana grupe. Crvena jabuka jedan je od najdugovječnijih bendova na ovim prostorima. Bend je osnovan u Sarajevu 1985. godine. Originalnu postavu činili su Dražen Ričl, Zlatko Arslanagić, Dražen Žerić, Aljoša Buha i Darko Jelčić. Svoj prvi album izdali su 1986. godine pod nazivom “Crvena jabuka”. Peti po redu album “Nekako s proljeća” objavljuju 1991. godine, a planiranu turneju otkazuju zbog nesretnog izbijanja rata u Bosni i Hercegovini. Crvena jabuka privremeno prestaje s djelovanjem, a 1994. godine ponovno se okupljaju u Zagrebu, gdje i nastavljaju svoje djelovanje sve do danas.

 

Foto: Samir Cerić Kovačević