Nova suradnja Hrvatske diskografske udruge i HRT-a

Ovim putem obavještavamo sve diskografe i njihove izvođače da je na HRT-u ponovno krenula s emitiranjem emisija „Noćni glazbeni program“ u produkciji UNISONA.

Prema našim informacijama u programu će biti emitirani isključivo videospotovi manjih izdavačkih kuća i DIY izvođača koje je UNISON prikupio.

Usprkos svim našim naporima da postignemo dogovor s UNISONOM, u želji da se suradnja nastavi u obostranom interesu, ali na kvalitetniji, transparentniji i uređeniji način, te da se o takvoj suradnji s UNISONOM potpiše i ugovor, do danas do toga nije došlo.

Hrvatska diskografska udruga je u međuvremenu potpisala samostalni ugovor s HRT-om, te je HRT-u, odnosno svim urednicima u njihovom sustavu, omogućen pristup, preuzimanje i korištenje svih glazbenih videospotova koji se nalaze u katalogu diskografa, bilo većih ili manjih izdavačkih kuća kao i onih izvođača koji su i samostalni izdavači. Ovime smo suradnju s HRT-om značajno podigli na višu razinu, te time olakšali i povećali mogućnosti za nesmetano emitiranje svih glazbenih videospotova u raznim emisijama i programima HRT-a, a ne samo u Noćnom glazbenom program, kao što je to bio slučaj do sada.

Naglašavamo kako ovu mogućnost suradnje s HRT-om i isporuku videospotova s jednog mjesta za sve emisije u programima HRT-a mogu koristiti neograničeno svi diskografi, neovisno o vrsti i broju snimaka u katalogu, kao i oni izvođači koji su samostalni izdavači.

Hrvatska diskografska udruga će i dalje nastaviti razgovore s HRT-om kako bi se svi videospotovi iz baze i dalje emitirali u programu HRT-a, ne samo u kasnim noćnim satima, nego i u gledanijim terminima, kao što je to slučaj sada u emisiji ‘Glazba, glazba’, mozaičnim emisijama poput ‘Dobro jutro Hrvatska’ i ‘Kod nas doma’ i slično.

Stoga pozivamo sve diskografe koji to do sada nisu učinili da se pridruže ovom projektu Hrvatske diskografske udruge i time osiguraju da njihovi videospotovi budu dostupni izravno urednicima HRT-a za korištenje u programima HRT-a bez ikakvih vanjskih utjecaja.

Za više informacije ili dodatna pitanja kontaktirajte nas na hdu@hdu.hr i na broj telefona 01/3668-169.