Prošlog je tjedna u javnost puštena web platforma www.getme.hr koja za cilj ima umrežavanje kulturno-zabavne djelatnosti kroz promociju događanja i izvođača. Ovakav projekt od velike je važnosti za cijelu industriju, a posebice u razdoblju obilježenom pandemijom virusa COVID-19. Kako navode Domagoj Pavletić i Sara Erman, mladi i entuzijastični pokretači ove platforme: „Svjesni smo da je pandemija COVID-19 u velikoj mjeri utjecala na kulturno – umjetničku scenu u Hrvatskoj. Izvođači su ostali gotovo bez prihoda, kulturne manifestacije su otkazane ili u boljem slučaju odgođene. Pritom su mjere potpore i podrške sektoru kulture i pratećih gospodarskih grana ostale na marginama, što je nedovoljno kako bi se očuvala i zaštitila kulturna scena u Hrvatskoj.“

Erman nadodaje da: „Novi poslovni modeli bit će ključ napretka u području kulture, industrije događanja i zabave. Upravo zato kreirali smo GETme platformu kojoj su ciljevi podržati održivi razvoj kulturno-umjetničkih djelatnosti i postati centralno mjesto informiranja javnosti o kulturno–zabavnim događanjima u Hrvatskoj. Ujedno želimo biti jedinstveno mjesto za povezivanje izvođača sa ostalim dionicima u gospodarstvu, turizmu i  kulturno – umjetničkoj djelatnosti.“

U ovom trenutku GETme platforma korisnicima pruža više mogućnosti, kao što su brz i jednostavan pregled izvođača hrvatske scene, opsežan popis raznih kulturno-umjetničkih događanja u Hrvatskoj s mogućnošću kupnje ulaznica putem prodajnog sustava tvrtki registriranih za prodaju ulaznica, ali i pristup velikoj riznici informacija o aktualnim događanjima na glazbenoj sceni.

Osim koristi za zainteresiranu javnost, ova je platforma pogodna i za sudionike glazbene industrije u vidu promocije izvođača i događanja i umrežavanje raznih dionika industrije, menadžera, organizatora događanja i mnogih drugih.

„Sam izvođač, koristeći platformu, ima veću pojavnost i ažuriranjem vlastitih podataka na jednom mjestu daje uvid u svoj profil, dostupan je dosad možda i nepoznatom dijelu javnosti. Izvođač sam bira koje će podatke predočiti javnosti i koji kontakt i način daljnje komunikacije želi uspostaviti. S druge strane, platforma je prilika i za poznate izvođače, kao i za one koji se tek žele afirmirati,“ objašnjava Erman.

Potencijal ove platforme prepoznali su i u domaćim diskografskim kućama kao što su Croatia Records, Menart, Scardona i u postojećim sustavima prodaje ulaznica – Eventim, Moje karte, Entrio, a na suradnju se pozivaju i drugi organizatori manifestacija, glazbenici i menadžeri, kako bi njihov rad dospio do što šire javnosti putem ovog zanimljivog alata.

Posjetite www.getme.hr već danas i saznajte sve što vas zanima o aktualnim događanjima i izvođačima u Hrvatskoj!