I ove godine Hrvatska diskografska udruga slavi Nacionalni dan albuma koji će se ovoga puta održati u subotu, 17. listopada 2020. godine. U današnjem svijetu glazbe, kada scenom dominira objavljivanje singlova kao glavnim načinom promoviranja glazbenog rada i opusa, HDU publici vraća fokus na album kao izvorište diskografije i popularne glazbene umjetnosti. 

Ove će se godine zbog izvanredne epidemiološke situacije veći dio proslave održati u virtualnom prostoru, tj. na profilima društvenih mreža Hrvatske diskografske udruge. S tim u vezi, ovim putem vas pozivamo da pratite naše objave i uključite se u obilježavanje velikog 72. rođendana albuma kao formata.

U sklopu različitih aktivnosti na našim medijskim platformama gdje ćemo objaviti tko će sve biti ambasador ovogodišnjeg Nacionalnog dana albuma i organizirati različite nagradne igre, između ostalog diskografi će u svojim prodavaonicama omogućiti prigodne popuste na izabrana izdanja albuma. Usto, HDU će izdati 72.  knjigu s pričama o albumima.