HDU i Laganini FM potpisali Sporazum o suradnji

Hrvatska diskografska udruga i Laganini FM (nekadašnja Soundset grupacija) potpisali su Sporazum o suradnji u pogledu korištenja hrvatske glazbe u programima radio postaja koje pripadaju ovoj grupaciji. Laganini FM u ovom trenutku okuplja centre u Zagrebu, Varaždinu, Puli, Slavonskom Brodu, Požegi, Osijeku i Rijeci.

Ciljevi suradnje su povezivanje, usklađivanje i suradnja pri nabavi i osiguravanju dostupnosti arhive hrvatske glazbe i recentnih glazbenih izdanja te promoviranje hrvatske glazbe, autora i diskografije u programima radio postaja sadašnjih i budućih članica Laganini FM-a.

U svrhu ostvarivanja ovih ciljeva, HDU je omogućio isporuku snimaka iz kataloga svojih članova, čak 97.941 snimaka, a za sva nova izdanja omogućeno je preuzimanje sadržaja putem web sučelja.

Članice Laganini FM-a će zaprimljenu arhivu snimaka obraditi i prilagoditi sustavima radijskog emitiranja radio postaja sadašnjih i budućih članica ove grupacije te emitirati i promovirati hrvatsku glazbu u skladu s odredbama Zakona o elektroničkim medijima i drugim obvezama preuzetim ovim Sporazumom.