ZAPRAF i HDU održali edukaciju za učenike Prirodoslovne i grafičke škole u Rijeci

Nastavno na već započete edukativne aktivnosti, predstavnici ZAPRAF-a i HDU-a u svibnju su održali edukaciju o intelektualnom vlasništvu i potrebi poštivanja autorskog i srodnih prava za učenike Prirodoslovne i grafičke škole u Rijeci.

Edukaciji se pridružio i Sandro Bastiančić iz grupe En Face poznat ne samo kao autor pjesma grupe En Face, nego i brojnih pjesama koje je napisao za kolege glazbenike poput Massima ili Natali Dizdar. Sandro je učenicima ispričao kako nastaje pjesma te što je sve potrebno u procesu dolaska pjesme do slušatelja. Sandro se osvrnuo i na to zašto je za njega važna zaštita njegovih prava, kao i cijeli sustav kolektivne zaštite, a za kraj je razveselio učenike i pjesmom.

Uz predstavljanje djelatnosti udruga ZAPRAF i HDU, učenici i profesori upućeni su u sustav autorsko-pravne regulative u glazbenoj industriji Republike Hrvatske, a kroz zanimljivu raspravu naglašena je važnost poštivanja autorskih i srodnih prava na glazbenim djelima.

Odgovarajući na pitanja postavljena kako od strane učenika, tako i profesora, predstavnici HDU-a i ZAPRAF-a dobili su vrijedan uvid u problematiku s kojom se u svom svakodnevnom životu susreću i jedni i drugi.