U ponedjeljak 12. rujna 2022. predstavnici ZAPRAF-a i HDU-a, Kristijan Barabaš, voditelj baze podataka i digitalnog sadržaja i Mladen Milić, pravni savjetnik sastali su se s predstavnikom kompanije LyricFind Robertom Singermanom.

Na sastanku su također prisustvovali i Dario Draštata, direktor Dallas Recordsa i član Upravnog odbora HDU-a, Ana Škarica Lešić, direktorica pravnih poslova u Dancing Bear Publishingu i predsjednica Odbora za glazbeni publishing HDU-a te Robert Nadžaković, direktor Poslovne spajalice i IT stručnjak ZAPRAF-a.

Na sastanku se raspravljalo o mogućoj suradnji s LyricFind kompanijom, a u sklopu digitalne monetizacije tekstova pjesama i prijevoda tekstova za publishere i diskografe.

Rastuća popularnost lyrics videa ogleda se u tome da su danas tekstovi pjesama najtraženiji pojam u internetskim tražilicama te predstavljaju dodatnu prililku za daljnji razvoj digitalnog poslovanja te veće monetizacije digitalnog sadržaja.

LyricFind je globalna kompanija za licenciranje tekstova pjesama i podataka. Njihov vodeći katalog pjesama na tržištu pokreće digitalne platforme u raznim industrijama te u njemu uživaju obožavatelji glazbe iz raznih dijelova svijeta.

Kompanija posluje sa više od 100 digitalnih platformi uključujući Amazon, Google, Xperi, YouTube, Deezer, Pandora i iHeartRadio gdje pruža aktualne, točne i potpuno licencirane tekstove. Do sada je licencirano više od 55.000 kataloga pjesama i servisira 200 teritorija na 33 različita jezika.