HDU i ZAPRAF u akciji „Kupujmo hrvatsko“

Hrvatska diskografska udruga i ZAPRAF zajedno s Hrvatskim društvom skladatelja (HDS ZAMP) te ostalim glazbenim udrugama (HGU, HUZIP) sudjelovale su u kampanji ‘Slušajmo hrvatsko’ kao dio šire priče i 20 godina obilježavanja iznimno uspješne akcije Hrvatske gospodarske komore ‘Kupujmo hrvatsko’. Cilj kampanje bila je promocija domaće glazbene industrije koja je je značajan dio i cjelokupnog gospodarstva Republike Hrvatske.

HGK akcijom ‘Kupujmo hrvatsko’ već dva desetljeća promovira domaće gospodarstvo i tako doprinosi njegovu razvoju te potiče stvaranje novih radnih mjesta. Hrvatska kulturna i kreativna industrija (KKI), čiji je dio i glazba, po udjelu prihoda u BDP-u drugi je po veličini sektor u zemlji. Glazba je proizvod i posao onih koji sudjeluju u njezinu stvaranju ali i posao mnogim ljudima koji rade i surađuju s hrvatskom glazbenom industrijom kao što su tehničari, binski majstori, producenti, promotori, dizajneri, zaštitari, pomoćno i uslužno osoblje… Glazbene udruge priključile su ovoj akciji s ciljem promocije hrvatske glazbene industrije, kreativne poluge gospodarstva zemlje. Slušajući i birajući hrvatsko omogućavamo njezin razvoj i otvaranje novih radnih mjesta

Svoju potporu akciji #slušamhrvatsko dale su predsjednica RH Kolinda Grabar Kitarović te potpredsjednica Vlade RH Martina Dalić, a druženju na Trgu bana Jelačića pridružili su se brojni poznati glazbenici i autori. U glazbenom dijelu nastupili su Mia Dimšić i Damir Kedžo, a među poznatim licima našli su se Krunoslav Kićo Slabinac, Jurica Pađen, Nenad Borgudan, Ivan Dečak, Sanja Doležal, Antonia Šerić Tonka, Jurica Popović, Saša Lozar, Max Hozić, Zvonimir Bučević Buč, Mladen Puljiz, glumac Goran Grgić, novinar Zoran Šprajc i mnogi drugi.