Održan panel na temu ‘Čemu služe glazbene udruge?’

Glazbenici i svi koji izravno zarađuju od glazbe, često se udružuju kako bi izborili što bolju poziciju na tržištu ili slobodan radni prostor za stvaranje, ali i lakše štitili svoja prava. U sklopu ovogodišnje konferencije Zagreb music conference održan je panel upravo na temu ‘Čemu služe glazbene udruge?’.

Koje udruge štite autore, izvođače i diskografe te koja je pozicija onih koji nemaju interesa pripadati takvim kolektivima? Na ova i brojna druga pitanja uz moderiranje Luke Tralića odgovarali su Milan Majerović Stilinović (HDS ZAMP), Arsen Pavešić (Klub Sirup/DJ sekcija HGU) Paolo Sfeci (HUZIP) te Silvije Varga kao predstavnik Hrvatske diskografske udruge i ZAPRAF-a.

Okupljeni su na panelu mogli čuti pregršt zanimljivih informacija o radu glazbenih udruga u Hrvatskoj u kojoj je sustav kolektivne zaštite na iznimno visokoj razini te dobiti uvid u najbolje načine zaštite svojih prava.

Kroz radionice, panele i predavanja Zagreb music conference donosi zanimljive teme kako bi sadašnji i budući glazbenici, producenti, ton majstori te svi kojima glazba znači posao i život dobili dodatne korisne informacije, naučili nešto novo te primjenjujući nova znanja i dijeleći vlastita iskustva doprinijeli razvoju cjelokupne glazbene industrije u Hrvatskoj