HDU od početka godine uklonio više od 60 000 tisuća nelegalnih linkova

Hrvatska diskografska udruga, uz podršku ZAPRAF-a, početkom godine započela je razvijanje tzv. antipiratskog odjela unutar Udruge te još više pojačala aktivnosti koje su usmjerene kako na zaštitu sadržaja, tako i na omogućavanje lakše i veće dostupnosti legalnih alternativa u Hrvatskoj.

Hrvatska diskografska udruga samo od početka godine uklonila je više od 50 000 linkova s nelegalnim glazbenim sadržajima na kojima se nalazilo više od 40 000 različitih snimaka.

Također, aktivno je nastavljena i suradnja s IFPI-jem (Svjetskom diskografskom organizacijom) te je i kroz ovu suradnju u proteklom periodu uklonjeno i delistirano više od 10 000 linkova nelegalnog glazbenog sadržaja.

Hrvatska diskografska udruga nastavit će aktivno raditi i dalje na ovom polju, kroz daljnje skidanje linkova, slanje DMC noticea, edukacije o legalnim načinima slušanje glazbe i važnosti zaštite autorskog i srodnih prava, edukativne kampanje te bližu suradnju s Ministarstvom unutarnjih poslova i ostalim državnim tijelima.