U lipnju održana redovna godišnja Skupština HDU-a

Redovna godišnja Skupština HDU-a održana je u utorak, 7. lipnja 2017. godine s početkom u 12,00 sati u prostorijama udruge u Zagrebu.

Uz ostale točke dnevnog reda predstavljeno je i izvješće o aktivnostima udruge u protekloj godini koje su između ostalog uključivale:

Početak i nastavak suradnje i razgovora s HRT-om, HURIN-om, Ministarstvom kulture i hrvatskim europarlamentarcima. Započelo je slanje mjesečnih newslettera putem kojih se nositelje prava i ostale dionike sustava kolektivnog ostvarivanja autorskog i srodnih prava, kao i nadležna državna tijela i udruge, izvještava o svim aktualnostima i radu ureda. Započete su edukativne radionice u osnovnim i srednjim školama gdje se najmlađe generacije upoznaje s autorskim i srodnim pravima.

I ove godine obilježen je dan Dana prodavaonica ploča, a prvi put održana je i manifestacija ‘Mjesec glazbe’  koju je organizirala Hrvatska diskografska udruga uz podršku najvećih hrvatskih diskografskih kuća i ZAPRAF-a, uz pokroviteljstvo Grada Zagreba.

U nadolazećem periodu cilj je nastavak provođenja brojnih drugih promotivnih i ostalih aktivnosti.