Na dodjeli su se slavile i žene koje su obilježile domaću diskografiju, a najvažnije diskografsko priznanje dobila je i Vanna

U zagrebačkom klubu Mint club & more sinoć je održana treća dodjela nagrada Top.HR Music Awards koju organiziraju Hrvatska diskografska udruga i RTL, a na kojoj su nagrađeni najuspješniji glazbenici u protekloj godini. Nagrade su se dodijelile u 11 kategorija prema preciznim podacima dobivenim prema radijskom emitiranju HR Top 40, koji uključuju više od 140 radijskih postaja diljem zemlje, prema fizičkoj prodaji te prema podacima o digitalnoj prodaji na glazbenim streaming servisima.

Top.HR Music Awards statuom Steklarne Rogaška sinoć su ‘okrunjeni’ sljedeći izvođači:
U kategoriji pjesma godine slavio je Gibonni s pjesmom „Kiša (Z’naab)“, muški izvođač godine je Matija Cvek, ženski izvođač, ali i ujedno nove lice godine je Albina, grupa godine je Silente, najprodavaniji domaći album (reizdanje) je „Haustor“ istoimenog benda, dok je najprodavaniji novi domaći album „InamoranaTončija Huljića & Madre Badessa. Streaming singl godine je „Refužo“ grupe Dalmatino, streaming izvođač godine je Petar Grašo, a u kategoriji najprodavanijeg inozemnog albuma nagradu je odnio „Senjutsu“ benda Iron Maiden, dok je inozemni izvođač godine Dua Lipa.Gibonni
Pjesma godine „Kiša (Z’naab)
Dallas Records

Matija Cvek
Muški izvođač godine
Menart

Menart
Albina
Ženski izvođač i novi izvođač godine
Universal Music Croatia


Silente
Grupa godine
LAATonči Huljić
Najprodavaniji novi domaći album
Tonika / Croatia RecordsDalmatino
Streaming singl godine „Refužo“
Dancing Bear


Dobitnica najvećeg diskografskog priznanja – Multiplatinum Award Hrvatske diskografske udruge za jedinstveni glazbeno-umjetnički doprinos i 30 godina diskografskih dostignuća je Vanna koja nije skrivala ponos i zadovoljstvo priznanjem.

Ivana Vrdoljak Vanna


Treća dodjela nagrada Top.HR Music Awards, kroz koju je publiku vodila autorica projekta, Ana Radišić, bila je i u znaku žena koje su obilježile hrvatsku diskografiju, a cijelu proteklu godinu Hrvatska diskografska udruga posvetila je upravo damama koje su kroz protekle godine i desetljeća dale svoj doprinos glazbi kroz stihove, glas, interpretacije ili rad udruge.

Maja Vidmar Klarić i Ana Radišić


Tim povodom, osim dobitnika nagrade na pozornici su svoje najveće hitove izvele Tereza Kesovija, Meritas, Vanna, Alka Vuica, Emilija Kokić i Mia Dimšić, a hitovi Vjekoslave Huljić izvedeni su u instrumentalnoj verziji. U večeri koja slavi glazbu i najuspješnija imena glazbene industrije, publika i umjetnici su se kroz najveće hitove Parnog Valjka prisjetili neponovljivog Akija Rahimovskog koji nas je napustio prije mjesec i pol.


Tereza Kesovija


Mia Dimšić


Emilija Kokić


Alka Vuica


Top.HR Music Awards glazbena je nagrada koja je kroz tri godine postala eminentno glazbeno priznanje na domaćoj sceni, a najatraktivnije nastupe izvođača s treće dodjele gledatelji RTL-a mogu pogledati u subotu, 12. ožujka, na RTL 2 u emisiji Top.HR.

 Meritas


Marc Puškarić, predsjednik uprave RTL-a i Želimir Babogredac predsjednik Hrvatske diskografske udruge


Tonči Huljić


Dalmatino

GibonniNika Turković

Club Mint & more


Tomislav Jelinčić i Ana Brdarić Boljat


Alka Vuica


Ana Radišić


Andrija Jarak

Emilija Kokić

Marc Puškarić

Mia Dimšić

Tereza Kesovija

Vjekoslava i Tonči Huljić

Silente

Vanna

Matija Cvek

Albina

Club Mint & More