Hrvatska diskografska udruga predstavila jedine službene, točne i sveobuhvatne top liste radijskog emitiranja hrvatske glazbe

Od ovog tjedna svi zaljubljenici u glazbu top listu najvećih hrvatskih hitova moći će pratiti i putem nove web stranice www.top-lista.hr. Top lista Hrvatske diskografske udruge jedina je službena, točna i sveobuhvatna lista radijskog emitiranja domaće glazbe koja pokriva najveće nacionalne, regionalne te brojne lokalne postaje. Kako bi dobili što preciznije podatke o tome koju glazbu Hrvati rado slušaju HDU prati emitiranje više od 140 radijskih postaja.

Novi web servis uz već poznati HRtop40 sadržavat će i HRtop100 te top liste po hrvatskim regijama, dok se u skorije vrijeme očekuju i regionalne te strane top liste.

Način sastavljanja liste prema kojem se uz broj emitiranja kao kriteriji uzimaju i doseg i slušanost radijskih postaja omogućio je precizne i transparentne podatke. Dobiveni podaci, osim što su zanimljivim slušateljima i medijima, od velike su koristi i svima uključenima u stvaralački proces. Glazbenici i skladatelji na ovaj način mogu dobiti realne podatke o tome koliko su uspješni njihovi uraci te na koje pjesme slušatelji najbolje reagiraju.

Stranica uz pregled top listi omogućuje i preslušavanje svih pjesama, kao i pregled posebnih kategorija poput vrućeg novog ulaza, najvećeg skoka te pjesme koja se najduže zadržala na listi.

Radio je još uvijek najznačajniji medij za promociju glazbe i odlično mjerilo uspjeha najvećih hitova. Zahvaljujući naprednom računalnom sustavu 1Played Hrvatska diskografska udruga prati sve pjesme emitirane na radijskim postajama i objavljuje nacionalnu top listu najuspješnijih singlova domaćih izvođača u proteklom tjednu.