Hrvatska diskografska udruga (HDU) u suradnji sDMC televizijompokrenula je novu televizijsku emisiju naziva Ritam zabavne glazbe Powered by HDU  koja će premijerno započeti s emitiranjem učetvrtak, 7. veljače u večernjem terminu.

Cilj emisije je popularizirati domaću glazbu zabavnog žanra i otvoriti joj novi prostor u televizijskom formatu. Uz dosadašnju praksu objave Zabavnog hita mjeseca koji HDU donosi na temelju mjesečnih podataka radijskog emitiranja u Hrvatskoj, zabavna će se glazba odsad emitirati i u posebnom obliku na malim ekranima.

Svaki mjesec u Ritmu zabavne glazbe predstavit će se deset pjesama zabavnog žanra iz hrvatskog radijskog etera s najvećim brojem emitiranja prethodnog mjeseca. Koja je pjesma zaslužila priznanje zabavnog hita mjeseca, kakvo je stanje na regionalnim listama slušanosti u Hrvatskoj i s kojim smo se hitovima ponajviše zabavljali prethodnog mjeseca u svakoj će se epizodi predstaviti uz goste izvođače i listu Top 10 zabavnih hitova.

Hrvatska diskografska udruga podatke donosi na temelju emitiranja radijskih postaja na više od 140 radijskih postaja diljem zemlje. To je tek jedna od aktivnosti Udruge, koja svakodnevno zastupa i promiče interese diskografa te glazbene industrije u čitavoj zemlji. Povezana sa svjetskom diskografskom udrugom (IFPI), unaprjeđuje domaću diskografiju i popularizira hrvatsku glazbu u skladu s najnovijim svjetskim trendovima.

„Zabavna glazba, nešto je što nedostaje domaćem eteru. I ova top lista itekako je bitna, kako za same izvođače, tako i za publiku, jer je to jedan od najboljih načina stvaranja hitova“, izjavljuju iz diskografske kuće Hit Records.

DMC televizija (Dammic music channel) je kabelski/IPTV kanal, a programska orijentacija kanala jest emitiranje glazbeno-zabavnog programa iz cijele regije. DMC je s emitiranjem počeo u veljači 2013. godine, a trenutačno se emitira preko digitalnog nacionalnog kabelskog operatera B-Net, A1 ,Ustream te osnovnog paketa Max TV-a na kojemu je među najgledanijim kanalima. Osnovana kao projekt izdavačke kuće DAMMIC koja djeluje 29 godina, strategija DMC programa je na inovativan, originalan i zanimljiv način postojećoj publici predstaviti hrvatsku, ali i internacionalnu glazbenu scenu.

„DMC televizija polako pomiče granice i ostvaruje mnoge zacrtane ciljeve. Suradnja s Hrvatskom diskografskom udrugom naše je priznanje od struke te prije svega velika čast i plus za našu televiziju. U svom programu njegujemo sve glazbene žanrove i ugošćujemo mnoga eminentna imena ali pružamo priliku i svim mladim glazbenicima koji su na početku svoje karijere. Riječ ‘zabava’ je vodilja našeg poslovanja, radom i kreativnošću pokušavamo svojim gledateljima pružiti puno zabave i kvalitetnog glazbenog programa, stoga će se “Ritam zabavne glazbe”  savršeno uklopiti u našu programsku shemu. Zahvaljujem HDU-u na ukazanom povjerenju i veselim se budućim projektima“, izjavio je direktor DMC televizije, Mario Damjanović.