U srijedu 5. lipnja u hotelu As u Zagrebu održana je Skupština Hrvatske diskografske udruge.

Članovima Skupštine podnijeto je izvješće o radu, a predstavljen je i plan aktivnosti i financijski plan za naredno jednogodišnje razdoblje.

Tijekom Skupštine predstavljeni su projekti koje je Hrvatska diskografska udruga organizirala u 2023. godini. Ovime su članovi Skupštine mogli dobiti uvid u organizaciju događanja poput dodjela nagrada Top.HR Music Awards i Nova ploča, predstavljanja rezultata Istraživanja o navikama slušanja glazbe u Hrvatskoj, Dana prodavaonica ploča i Nacionalnog dana albuma. Projekte Hrvatske diskografske udruge i u 2023. godini podržali su brojni hrvatski izvođači, ambasadori projekata: Parni valjak, Opća opasnost, Detour, Ivana Kindl, Lu Jakelić, Jure Brkljača, Nika Turković, Tedi Spalato, klapa Šufit, Lidija Bajuk, Sandro Bastiančić, Kojoti, Marko Matijević Sekul iz grupe Manntra, Teo Grčić, Mihael Kvorka i Vili Gobac iz grupe Donkey Hot.

Također usvojene su i određene izmjene Statuta HDU-a temeljem kojih će djelatnost Hrvatske diskografske udruge biti još učinkovitija.

Skupštinom je predsjedavao predsjednik udruge Želimir Babogredac.