Održana redovna godišnja Skupština ZAPRAF-a i HDU-a

Redovna godišnja Skupština ZAPRAF-a i HDU-a održana je u utorak, 21. lipnja 2016. godine s početkom u 12,00 sati u restoranu „Gallo“ u Zagrebu. ostale točke dnevnog reda direktorica Maja Vidmar predstavila je i izvješće o aktivnostima udruga u protekloj godini koje su između ostalog uključivale: povećanje broja akontacija nositeljima prava, rad nove objedinjene ZAPRAF/HDU baze, osnivanje samostalne informatičke službe za prikupljanje i raspodjelu naknada, preuzimanje nacionalne top liste slušanosti HR top 40

, obilježavanje 20 godina HDU-a, organiziranje IFPI regionalne konferencije, zajedničko obilježavanje Dana prodavaonica ploča, rebranding top liste prodaje i web stranice www.hdu.hr, početak suradnje i razgovora s HRT-om, HURIN-om, Ministarstvom kulture, hrvatskim europarlamentarcima te brojne druge aktivnosti s kojima se planira nastaviti i u nadolazećem periodu.

Proglašen je i novi sastav Upravnog odbora u sljedećem redoslijedu: Croatia Records, Menart, Dancing Bear, Aquarius Records, Dallas Records, Scardona i Hit Records, dok su za članove Nadzornog odbora izabrani Mirjana Matić, Zrinko Tutić i Šima Jovanovac.