Ogenj je zanimljiva pojava na hrvatskoj alternativnoj sceni.

Kako je navedeno i službenom opisu grupe, Ogenj je rock’n’roll bend s primjesama punka i lirike na kajkavskom. Balade, poskočice, poguranci, doskočice, zborna pjevanja, prštenje energije, znoj i suze dio su svakog performansa Ognja, a to ćete moći osjetiti i na ovogodišnjoj 37. Brucošijadi FER-a, najvećoj brucošijadi na ovim prostorima, 10. studenog u prostorijama Fakulteta elektrotehnike i računarstva. Studenti i ostali, požurite po svoje ulaznice po cijeni od 65 kn te na dan 80 kn, dok je za brucoše FER-a karta 40 kuna. Karte se mogu nabaviti u KSET-u, Dirty Old Empireu, Rockmarku te SC-u, a brucoši isključivo u KSET-u uz predočenje e-indeksa.

Povodom njihovog nastupa na Bruciferu, popričali smo s grupom Ogenj o aktualnim zbivanjima i nekim budućim planovima, što možete pročitati u nastavku.
Pozdrav ekipa! Iza vas je jedna fantastična godina ispunjena mnogobrojnim nastupima. Izdali ste debitantski album, žarili i palili po raznim festivalima, a uskoro stižete i na brucošijadu FER-a. No, krenimo od početka, od „Domaj“! Od promocije prvijenca, koja se odigrala u Tvornici Kulture u travnju ove godine, prošlo je nekoliko mjeseci. Jeste li još uvijek pod dojmom cijelog razvoja situacije i dobrog prijema kojeg je album postigao i od strane publike i od kritike?

Da. Da, apsolutno. Često nam se zavrti film od Malog pogona, onoga kad staneš na pozornicu i kad vidiš gomilu ljudi koji u jedan glas pjevaju i znaju skoro text bolje od tebe. Gdje god da zasviramo reakcije su fantastične, odmah izmijenimo neku „ljubav“ i publika i Ogenj postaju jedno

Kada sam već u prethodnom pitanju spomenula kritiku, mogli bismo reći da niste jedan uobičajeni bend. Naime stvarate glazbu koja je prvenstveno vama osobno draga. Uzevši to u obzir, koliko su vam važna mišljenja i reakcije slušatelja?

Da, da, opet. Glazba koju radimo nam je sve više ušla pod kožu, iako smo još uvijek neki prljavi punkeri ispod te kože. Osim tih brzih punkerica premazanih folkom, volimo raditi i balade, pjesme s puno emocije. Mišljenja i reakcije slušatelja, kolega glazbenika, kritike su nam isto jako bitna jer sve to stvara jednu sliku benda. Sve to tjera bend naprijed i usmjerava u neku ruku. Da ti stalno neku trubi da je sve to lagano prožvakano već tisuću puta, ili da ti sve stvari zvuče kao ona prva, moraš stati, malo razbistriti glavu i vidjeti krećeš li dalje svjež ili tu staje jedna „dosadna“ priča 😉