Predstavnici HDU-a u Europskom parlamentu

Predstavnici Hrvatske diskografske udruge sastali su se u listopadu u Strasbourgu s hrvatskim zastupnicima u Europskom parlamentu Marijanom Petir, Ružom Tomašić, Dubravkom Šuicom, Ivanom Maletić te Toninom Piculom gdje su razgovarali o temama od važnosti za glazbenu industriju i diskografiju te aktualnim izmjenama europskog zakonodavstva.

Najvažnija tema svakako je bio tzv. Value gap zajedničko pitanje od važnosti kako za diskografe, tako i za autore i izvođače, a čije se rješavanje očekuje novim izmjenama Zakona.

Predstavnici HDU-a izvijestili su EU zastupnike i o pitanjima od važnosti za glazbenu industriju unutar same Hrvatske kao što su problematika nedovoljnog puštanja domaće glazbe na radijskim i televizijskim postajama, što je ponekad i manje od zakonom propisanog minimuma te problematika dostupnosti većeg broja legalnih streaming servisa u našoj zemlji.

Imajući u vidu kako HDU već duže vrijeme sustavno informira hrvatske zastupnike o svim temama od važnosti za glazbenu industriju ovom prilikom zastupnici su upoznati s novim razvojem događaja te su iskazali spremnost podržati inicijative IFPI-ja i HDU-a.