Ovogodišnji ambasadori Dana prodavaonica ploča su Opća Opasnost, Nika Turković, Tedi Spalato, Jure Brkljača, Lu Jakelić, Lidija Bajuk, Sandro Bastiančić i Vili Gobac.

Glazbeni svijet će i ove godine, 22. travnja, proslaviti Dan prodavaonica ploča (Record Store Day). Iznimka neće biti ni Hrvatska, koja će se u akciju obilježavanja Dana prodavaonica ploča uključiti po jubilarni deseti puta.

Pod okriljem Hrvatske diskografske udruge, glazbeni dućani diljem zemlje svake godine pridružuju se obilježavanju dana u kojem se u prvi plan stavljaju upravo prodavaonice vinila, CD-a i brojnih glazbenih memorabilija.

Za ovu posebnu priliku, hrvatski diskografi pripremili su popuste, što u dućanima, što preko webshopova, nastupe izvođača, kao i brojna iznenađenja koja će zasigurno razveseliti svakog ljubitelja glazbe.

Dan prodavaonica ploča u Hrvatskoj podržavaju i ovogodišnji ambasadori: Opća Opasnost, Nika Turković, Tedi Spalato, Jure Brkljača, Lu Jakelić, Lidija Bajuk, Sandro Bastiančić i Vili Gobac.

Iako se glazba u digitalnom dobu najviše konzumira putem glazbenih streaming servisa, ljubitelji glazbe svake godine sve više potvrđuju da je fizička prodaja još uvijek itekako prisutna u našim životima. To dokazuje i nedavni izvještaj Svjetske diskografske organizacije (IFPI) “Global Music Report”, prema kojem je fizička prodaja činila gotovo 18% prihoda u glazbenoj industriji u 2022. godini.

U sklopu obilježavanja Dana prodavaonica ploča dodijelit će se i nagrade za najprodavanije vinile u 2022. godini, u posebnom izdanju emisije “Svijet diskografije” na Drugom programu Hrvatskog radija.

Sve novosti o popustima i aktivnostima koje će pratiti Dan prodavaonica ploča možete pratiti na društvenim mrežama Hrvatske diskografske udruge (Facebook i Instagram) i ambasadora projekta.