Detour vas vodi na nostalgičnu glazbenu priču uz “Slike o našim danima”

Perjanice domaće mainstream pop scene, grupa Detour za jesenje, kišne dane nude nam  predivnu, sjetnu, nostalgičnu glazbenu priču.

“Slike o našim danima’ sedmi je po redu singl s još uvijek aktualnog petog studijskog album ‘Tourdetour’ za kojeg autor Nenad Borgudan govori: ‘Možda sam to već izjavio, ali ovaj album nam je donio zaista predivnih trenutaka, nagrada, velikih koncerata, putovanja i kao za neki njegov završni čin namjerno je ostavljena upravo ova pjesma koja govori o prolaznosti života, tzv. ‘circle of life’, svojevrsni vremeplov, slikovnica ispremiješanih uspomena kojih se rado prisjećamo. Pjesma je već duže vrijeme bila napisana, nadam se da sam uspio u naumu dočarati jedan uhvaćeni poseban trenutak kojeg svi doživimo barem jednom u svom životu.’

Režiju video broja potpisuje mladi, talentirani Dinko Šimac koji je s Detourom surađivao i na njihovom zadnjem singlu ‘Ima i nema’. Vjerujemo kako će se o ovom spotu dugo govoriti jer je redatelj vrlo originalno stvorio jedan video zapisa nelinearnih faza  života i  uspomena dočaravši djetinjstvo, mladost i starost svih članova benda.
Vrlo inovativno i originalno, pa čak možemo slobodno reći i revolucionarno korištene su prednosti današnje viralne tehnologije o čemu i sam redatelj govori:

‘Pomoću korištenja umjetne inteligencije, aplikacija FaceApp omogućila mi je  impresivno realistične rezultate koje u pravim uvjetima nadmašuju i vrhunski make-up koji se često koristi za simuliranje starenja glumaca. Tematika pjesme “Slike o našim danima” savršeno je sjela uz moja tadašnja razmišljanja o uklapanju ove aplikacije starenja lica. Razvio sam metodologiju kako primijeniti efekt starenja i u video obliku i u suradnji s kolegicom počeo dodavati godine članovima benda.”

Šimac je pojasnio i kako je uspio dočarati mladost:

“Mladost smo prikazali kroz stvarne fotografije iz djetinjstva članova benda gdje fotografije nose valovi i izvrću ih preko stijena, plutaju i nestaju kao i uspomene iz daleke prošlosti. Sadašnjost smo prikazali kroz igru s instant fotoaparatom prilikom čega članovi benda ‘naivno pokušavaju zaustaviti vrijeme’ kroz fotografije istovremeno ih prikazujući i u njihovoj ‘staroj” varijanti gdje se isprepliću sa sadašnjosti, na novonastalim fotografijama i u trenutku izvođenja pjesme.”

Nerijetko su njihovi dosadašnji singlovi ‘Zaljubila sam se’, ‘Bez tebe’, ‘Biram’ i ‘Vikend’ s albuma koji je miljenicima publike osigurao nekoliko nagrada među kojima izdvajamo Porin u kategoriji za ‘Najbolji album pop glazbe’, ‘Pjesma godine’, te ‘Najbolja izvedba grupe s vokalom’, osvajali vrhove top lista pa se tako i s ovim singlom priželjkuje slična budućnost.

Putem linka možete preuzeti fotografije iz spota i privatne fotografije članova benda iz njihovog djetinjstva.