U Rusiji je početkom kolovoza izglasan novi anti-piratski zakon. No, s obzirom da je bilo dosta zamjerki na nejasnoće u procedurama, iz ministarstva kulture stižu novi amandmani koji rješavaju upravo te probleme.

Oni izričito utvrđuju potupak i kazne za prekršitelje, koje se kreću i do 30 tisuća dolara za vlasnike web stranica i hosting tvrtki. Uvođenjem ovih amandmana procedura je sljedeća: vlasnik prava obavještava hosting tvrtku o bilo kojim mogućim kršenjima autorskih prava, ona ima 24 sata da o tome obavijesti vlasnika web stranice, a ako se vlasnik ne očituje, hosting tvrtka ima rok od 24 sata da joj blokira pristup.

Iako se kazne i procedure za neposlušne vlasnike i hosting tvrtke odnose na sve vrste online sadržaja, u to ipak ne ulazi i glazba.

Grigory Ivliyev, zamjenik u ministarstvu kulture, kaže kako će amandmani koji reguliraju online glazbu biti razmatrani kasnije, a s obzirom na količinu glazbe koja se nalazi online ovakav način prijava ne bi bio moguć i potrebno je pronaći neki drugi način.