Predstavnici Hrvatske diskografske udruge ovih dana borave u Strasbourgu na sastancima Svjetske diskografske organizacije – IFPI. Tom prilikom održani su i sastanci s hrvatskim europarlamentarcima te je održan i Friends of Music Event na kojem je nastupala ukrajinska grupa Kalush Orchestra (Kalush офіційна сторінка), pobjednica Eurosonga 2022.

Među europarlamentarcima s kojima je održan sastanak bila je i potpredsjednica Kluba zastupnika Europske puške stranke i članica Odbora za kulturu i obrazovanje Europskog parlamenta Željana Zovko.

Dopredsjednik Branko Komljenović i pravni savjetnik Mladen Milić upoznali su Zovko s novostima u radu Hrvatske diskografske udruge i u hrvatskoj glazbenoj industriji. Zovko je naglasila značaj diskografske djelatnosti za promicanje i napredak glazbene industrije te je istaknula svoju podršku diskografskoj djelatnosti i njezinom osnaživanju, osobito u kontekstu usklađivanja s pravnom stečevinom Europske unije.

Željana Zovko u Odboru za kulturu i obrazovanje kontinuirano radi na osiguravanju napretka cjelokupnog kreativnog i kulturnog sektora te se redovito sastaje s predstavnicima industrije i raznih udruga iz Republike Hrvatske. Zovko također u Europskom parlamentu u sklopu svojih aktivnosti redovito organizira događaje kojima se promiče povijesna i kulturna baština Republike Hrvatske.