Pružatelji usluga interneta u Velikoj Britaniji dobili su naredbu da korisnicima blokiraju pristup web stranicama s ilegalnim torrentima, točnije čak 21 web stranica bit će zabranjena britanskim državljanima. Zabranu koja je stigla s britanskog suda uspjela je ishoditi BPI, organizacija koja zastupa glazbenu industriju u Velikoj Britaniji.

http://wphdu.poslovnaspajalica.hr/wp-content/uploads/2013/10/open-torrent-folder-icon.png 256w” sizes=”(max-width: 256px) 100vw, 256px” style=”box-sizing: border-box; vertical-align: middle; max-width: 100%; height: auto; display: block; margin: 5px auto;”>

Inače, u Velikoj Britaniji do sad je već blokirano 8 takvih web stranica, među kojima je i poznati Pirate Bay, a neke kompanije, Virgin Media i British Telecom, već su poslale najavu da će svakako poštivati odluku suda.

Popis stranica kojima će `provideri` blokirati pristup svojim korisnicima u Velikoj Britaniji su: Abmp3, BeeMP3, Bomb-Mp3, FileCrop, FilesTube, Mp3Juices, eMp3World, Mp3lemon, Mp3Raid, Mp3skull, NewAlbumReleases, Rapidlibrary, 1337x, BitSnoop, ExtraTorrent, Monova, TorrentCrazy, TorrentDownloads, TorrentHound, Torrentreactor i Torrentz.

Da se borba protiv piratstva zaoštrava govori i podatak kako se prošli tjedan, nakon više od desetljeća rada, zatvorila i jedna od najvećih torrent stranica IsoHunt.