Multi-platinum award Hrvatske diskografske udruge, najveće diskografsko priznanje u Hrvatskoj, za iznimna diskografska postignuća u glazbi dobiva jedan od najznačajnijih gitarista i  kantautora Vlatko Stefanovski!

Najveći gitarist naših prostora i zasigurno jedan od najboljih u Europi, ali i puno šire, Vlatko Stefanovski, nastupio je sa svojim triom u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog , 7. prosinca te mu je tom prilikom  predsjednik Hrvatske diskografske udruge i direktor Croatia Records, Želimir Babogredac uručio ovo posebno priznanje!

Foto: Samir Cerić Kovačević

Vlatko Stefanovski makedonski je kantautor i bivši gitarist sastava Leb i sol,  što mu je donijelo kultni status u glazbenom svijetu. Nakon raspada grupe, Vlatko kreće pisati glazbu za kazalište i film te ostvaruje brojne uspješne suradnje s svjetskim i domaćim glazbenicima.
Vlatko Stefanovski osniva i Vlatko Stefanovski trio s kojim trenutno nastupa, koji čine Ivan Kukić na bas-gitari i Jan Stefanovski na bubnjevima.

Foto: Samir Cerić Kovačević

Jučerašnji koncert, koji je trajao dva i pol sata, bila je vrhunska glazbena predstava pod redateljskom palicom Vlatka Stefanovskog, a otvorili su s “Uspavankom za Radmilu M.“.

Veliko iznenađenje publici je donio i Rade Šerbedžija koji se pridružio legendarnom trio sastavu!  Rade Šerbedžija je prije izvođenja pjesme “Eleno kerko” odaslao važnu poruku publici, naslonivši se na četiri desetljeća dugo prijateljstvo s Vlatkom, a prisjetivši se jednog koncerta Leba i soli u Domu sportova u Zagrebu. “Iskreno prijateljstvo je najvažnije od svega“, rekao je Rade i dobio veliki aplauz publike te potom uz Vlatkov kvartet izveo ovu, jednu od najpoznatijih i najljepših makedonskih narodnih pjesama.