Početkom studenog 2021.godine  Upravni odbor Hrvatske diskografske udruge je sukladno Statutu pozvao u članstvo proizvođače fonograma (diskografe) koji su pridonijeli promicanju interesa diskografa, unapređenju diskografske djelatnosti, unapređivanju i promicanju zakonodavne djelatnosti na području autorskih i srodnih prava kao i na drugim pravnim područjima koja izravno ili neizravno utječu na ili reguliraju djelatnost proizvođača fonograma.
Svi pozvani bili su počašćeni pozivom za primitak s obzirom na značaj i utjecaj Hrvatske Diskografske Udruge.  To su sljedeći novi članovi:

MULTI MUSIC MEDIA, RTL HRVATSKA, SUZY, AGAPA, MAST PRODUKCIJA, STYX PRODUCTION, KONDORCOMM, SIPA MUSIC, ROCKOKO STUDIO, KARPO MEDIA, SBS MUSIC, LAA, DAMMIC, HIPI HOP, RUBIKON SOUND FACTORY i ALTA RECORDS.

Rajko Suhodolčan, osnivač i vlasnik produkcijske kuće SBS Music, komentirao je svoje članstvo:

Počašćen sam što sam primljen u redovno članstvo HDU. Bavim se glazbenom produkcijom preko 30 godina, a od 1998. imam registriranu izdavačku i koncertnu djelatnost kroz SBS Music. Dosad sam surađivao s gotovo svim relevantnim nakladnicima u Hrvatskoj i kroz te interakcije imam dobra i zadovoljavajuća iskustva. Uvijek sam se trudio poboljšati unaprijediti odnose između autora, izvođača, organizatora i u konačnici izdavača, a želim i dalje doprinositi stvaranju boljih uvjeta i okolnosti vezanih za glazbenu proizvodnju i odnose unutar toga. Nadam se da ću svojim iskustvom i aktivnim djelovanjem kroz instituciju HDU to i dokazati.” 

Sigurni smo da će i novi članovi doprinijeti značaju u radu Udruge kao i u radu Svjetske diskografske organizacije – IFPI koje je HDU član od 2006. godine.

Danko Stefanović, u ime RTL Music tima, ovom prilikom je poručio:

Drago mi je da je RTL Music, kao mlada diskografska kuća, postala dio jedne od vodećih glazbenih udruga u regiji.  Za mene kao voditelja tima RTL Music-a posebna je čast biti član HDU-a i stajati uz bok respektabilnim diskografskim kućama te raditi na provedbi zajedničkih ciljeva. Kao članovi želimo pridonijeti u zajedničkoj misiji za stvaranjem kvalitetnog i profesionalnog ozračja poslovanja glazbene industrije u Hrvatskoj. U posljednje četiri godine koliko postojimo, zastupamo tvrtku BMG za susjedna prava za cijelu regiju jugoistočne Europe, a ujedno objavljujemo brojne domaće singlove, albume i kompilacije.”

Hrvatska diskografska udruga – HDU IFPI Croatia osnovana je s ciljem i zadaćom zastupanja i promicanja interesa hrvatske diskografske industrije, odnosno glazbene djelatnosti uopće, unapređivanja i promicanja zakonodavne djelatnosti na području autorskih i srodnih prava, kao i na drugim pravnim područjima koja izravno ili neizravno utječu na djelatnost diskografa ili njihovu djelatnost reguliraju.