Kada je u pitanju problematika Internet piratstva veliki holivudski studiji i izdavačke kuće zalažu se za to da djeca rano počnu učiti o tome.

Neprofitna organizacija po imenu Centar za informacije o autorskim pravima, kojeg između ostalih podržavaju i Američka udruga za film i Američka udruga za glazbenu industriju, naručila je nastavni plan i program za osnovnoškolce kako bi djeca rano učila o vrijednostima autorskog prava.

Nastavni plan i program, iako još u fazi nacrta, uključivao bi i video te aktivnosti za nastavnike i roditelje kako bi se učenici što bolje educirali o važnosti i zaštiti kreativnosti.

S druge strane kritičari kažu da bi se na ovaj način promicao pristrani plan te trošilo dodatno vrijeme za predavanja dok se škole već muče s nedostatkom vremena i prostora za redovna predavanja.

Prijedlog je podržala i neprofitna udruga iKeepSafe. „Važno je pripremiti djecu da uspiju, napreduju i uče kako dijeliti, stvarati i prenositi dokumente odgovorno i etički“, istaknula je predsjednica udruge, Marsali Hancock.