Francuski digitalni servis – Deezer, čije se usluge koriste u 180 zemalja i uz impresivnih 12 milijuna aktivnih korisnika na mjesečnoj bazi, upravo je dosegnuo 5 milijuna korisnika koji plaćaju uslugu.


Koliko ovakav pristup i istraživanje glazbe sve više dobiva na značaju govori i podatak da je Deezer u samo godinu dana s brojke od 2 milijuna pretplatnika došao na čak 5 milijuna.

S ovom brojkom Deezer se približio Spotifyu i njegovih 6 milijuna pretplatnika, no Deezer tek treba osvojiti Američko tržište u kojem Spotify već nudi svoje usluge streaminga glazbe.

Da ekipa iz Deezera ne prati trendove, nego ih stvara, govori i nova aplikacija za sinkroniziranje glazbenih playlista između ITunesa i Mac-a, u vezi čega se obratio izjavom i CEO Deezer-a Axel Dauchez:

„Posao vezan uz CD-e i download glazbe nije toliko jak, a smanjit će se kako se krećemo prema streaming svijetu. Kvalitetu streaminga potrebno je radikalno unaprijediti, a naša dva nova velika projekta biti će kritična za rast tržišta. Nismo zadovoljni s tim da jednostavno držimo korak sa svijetom, želimo biti predvodnici promjene“.