Tijekom Mjeseca glazbe u organizaciji Hrvatske diskografske udruge održan je prvi humanitarni glazbeni kviz na kojemu su sudjelovali brojni domaći izvođači, glazbeni novinari, autori i diskografi. Ovom prilikom, prikupljena su sredstva za Društvo za poboljšanje kvalitete života siromašne i nezbrinute djece „Mali zmaj“ koja su jučer i službeno darovana mladim školarcima.

U Društvu za poboljšanje kvalitete života siromašne i nezbrinute djece Mali zmaj u četvrtak, 16. svibnja održan je susret na kojemu su predstavnici Hrvatske diskografske udruge (HDU) i Udruge za zaštitu, prikupljanje i raspodjelu naknada fonogramskih prava (ZAPRAF), zajedno s izvođačima Sašom Lozarom i Manuelom Svorcan, službeno uručili Malome zmaju donacijski bon u vrijednosti od 10 tisuća kuna. Riječ je o iznosu koji čine donacije prikupljene u travnju na humanitarnom glazbenom kvizu HDU-a te donacije udruga HDU i ZAPRAF. Na susretu su, uz prigodno druženje uz glazbu, bili prisutni i roditelji djece čije potrebe podupire Mali zmaj te kojima će također ova sredstva biti od pomoći, a izrazili su još jednom svoju zahvalnost donatorima.

„Najviše volim kad se djeca smiju i kad su djeca. Zato mi je drago što sam bio dio ove inicijative nas glazbenika i što smo svojim malim doprinosom uljepšali svakodnevnicu ovih posebnih klinaca“, rekao je Saša Lozar.

Podsjećamo, Hrvatska diskografska udruga (HDU) okupila je u travnju na humanitarnom glazbenom kvizu domaće glazbenike, novinare, autore, predstavnike diskografskih kuća te ostale kolege i prijatelje s hrvatske glazbene scene, a među njima su u pobjedničkom timu bili upravo Saša Lozar i Manuela Svorcan. Mjesec glazbe bio je posvećen prvenstveno mladima, pa je i humanitarna nota glazbenog kviza bila usmjerena prema školarcima lošijeg imovinskog statusa. Posredstvom Malog zmaja, donirana sredstva bit će od pomoći siromašnoj i nezbrinutoj djeci u potrebi školskih izleta.

„Drago nam je što se možemo predstaviti kao pokretači ove inicijative, a još veću radost predstavlja činjenica da su je podržali naši brojni kolege i prijatelji s domaće glazbene scene. Djeca su naša budućnost, i svoje napore trebamo svakodnevno usmjeriti ka tome da ih obrazujemo, da pomognemo onima kojima je najpotrebnije i da im pomognemo stvoriti uspomene kakve svako dijete zaslužuje. Sretan put, mali zmajevi!“, izjavio je predsjednik HDU-a i ZAPRAF-a, Želimir Babogredac.

Sve informacije o aktivnostima Hrvatske diskografske udruge dostupne su na web stranici te na službenoj Facebook stranici HDU-a.