Poznata imena domaće glazbene scene pokazala svoja znanja o hrvatskoj glazbi

Hrvatska diskografska udruga (HDU) okupila je sinoć domaće glazbenike, novinare, autore, predstavnike diskografskih kuća te ostale kolege i prijatelje s hrvatske glazbene scene. Kao posljednja u nizu aktivnosti tijekom projekta Mjeseca glazbe jučerašnja je večer otkrila tko su pravi znalci kada je riječ o domaćoj glazbi, a ovim su putem prikupljena sredstva koja će se donirati udruzi Mali zmaj.

Na ovom humanitarnom glazbenom kvizu sudjelovali su Saša Lozar, Dalibor Petko, članovi grupe Pravila igre i Bang Bang, Hrvoje Horvat (novinar i glazbeni kritičar Večernjeg lista), Lucija Ćustić – Luce, Maja Trstenjak (glavna urednica Sound Reporta), Kristina Smetko (DMC televizija), Manuela Svorcan, Max Hozić, Branko Komljenović (direktor diskografske kuće Menart), Gordana Bosak (menadžerica Saše Lozara i vlasnica nezavisne diskografske kuće Agapa) i ostali članovi pet natjecateljskih timova koji su pokazali svoja znanja. U vedrom raspoloženju i dobroj atmosferi, uz moderatora Kornelija Hećimovića te stručni žiri, dugogodišnje iskusne poznavatelje glazbene scene – novinara Večernjeg lista Samira Millu i Anđelka Preradovića iz Aquarius Recordsa, podršku su im dali i ostali posjetitelji, glazbenici i novinari.


Definitivno jedan odličan i hvalevrijedan event koji bi trebalo češće ponoviti. Bilo nam je zadovoljstvo sudjelovati i barem jednim malim dijelom pridonijeti radu udruge “Mali zmaj”. Obavezno se vidimo i na sljedećem kvizu. Još jednom hvala Hrvatskoj diskografskoj udruzi na pozivu.“ – izjavio je Goran Belošević, član grupe Pravila igre.

HDU Glazbeni kviz 20

Sinoćnjim događajem ujedno je završio i Mjesec glazbe koji je ove godine bio posvećen ponajprije mladima, slijedom čega su HDU i Udruga za zaštitu, prikupljanje i raspodjelu naknada fonogramskih prava (ZAPRAF) potpisali suradnju s portalom Studentski.hr. HDU je organizirao tribinu o mladima i glazbi, a održano je i predavanje na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu gdje su studentima pružene informacije o menadžmentu u glazbi.

HDU Glazbeni kviz 120

I ovom su prigodom prikupljena sredstva upravo za mlade srednjoškolce lošijeg imovinskog statusa kojima će, uz posredništvo udruge Mali zmaj, donirana sredstva biti od pomoći u daljnjem školovanju. Ovim putem Hrvatska diskografska udruga izražava veliku zahvalnost svim posjetiteljima i sudionicima koji su na bilo koji način dali doprinos sinoćnjem susretu i donacijama.

HDU Glazbeni kviz 59

Priveli smo kraju još jedan Mjesec glazbe i s njime brojne aktivnosti s kojima se zaista ponosimo. Svake godine radimo korak naprijed u nastojanju da glazbu približimo javnosti, a ove godine smo taj korak napravili prvenstveno prema mladima. Humanitarni glazbeni kviz bio je završetak kojim smo zapravo željeli reći hvala svim svojim suradnicima koji su sudjelovali u ovom Mjesecu glazbe, glazbenicima, novinarima i ostalima koji su pružili podršku da se riječ o glazbi čuje što dalje. Hvala vam, i vidimo se na jednom od sljedećih projekata Hrvatske diskografske udruge koje vrijedno pripremamo u nastavku ove godine.“ – izjavio je Želimir Babogredac, predsjednik Hrvatske diskografske udruge.

HDU Glazbeni kviz 44

Sve informacije o aktivnostima Hrvatske diskografske udruge dostupne su na web stranici te na službenoj Facebook stranici HDU-a.

 

Fotograf: Marko Šolić