Poštovani diskografi i izvođači,

kao što Vam je poznato, dana 09. lipnja ove godine uputili smo Hrvatskoj udruzi za zaštitu izvođačkih prava (HUZIP) dopis u kojem smo zatražili njihovo hitno očitovanje vezano uz novi obrazac punomoći koji daju na potpis svojim članovima – izvođačima.

Do današnjeg dana nismo dobili odgovor niti na jedno pitanje što samo pokazuje manipulativno djelovanje HUZIP-a koji želi oduzeti pravo na izbor izvođačima pod osnovanom sumnjom da ostvari dodatna financijska primanja, ne poštujući diskografske ugovore i individualna prava izvođača.

Želimo Vas informirati da, ako niste do sada, još jednom zatražite od Vašeg odvjetnika dodatna pojašnjenja te Vas molimo da ne potpisujete ništa što bi moglo u bližoj budućnosti naštetiti Vašoj slobodi izbora, ali i zakomplicirati Vaše poslovne odnose unutar glazbene industrije.

Nažalost, HUZIP je još jednom pokazao da ne djeluje unutar glazbene industrije i zajednice dovoljno transparentno i moralno već skupina pojedinaca ima određene interese o kojima nisu spremni razgovarati na temelju pravnih argumenta i poštene poslovne prakse o pitanju izvođačkih prava na internetu.

Hrvatska diskografska udruga je početkom lipnja skrenula pozornost sudionicima glazbene industrije – autorima, izvođačima, diskografima i drugim dionicima glazbenog poslovanja – da je moguće da postanu predmetom dezinformacije i poslovne manipulacije od strane Hrvatske udruge za zaštitu izvođačkih prava (HUZIP). Cjelokupnu obavijest možete pronaći ovdje.

Podsjećamo i na sadržaj Otvorenih pitanja koja smo uputili Hrvatskoj udruzi za zaštitu izvođačkih prava (HUZIP). Otvorena pitanja HUZIP-u nalaze se ovdje.