Nordoff Robbins, vodeća britanska dobrotvorna ustanova za glazbenu terapiju, objavila je kratki animirani film o potencijalu glazbene terapije.

Film, u čijoj se pozadini vrti pjesma „Mountains“ Emeli Sandé, koja je ujedno i ambasador organizacije, predstavlja nam priču o 22-godišnjem Edwardu Buckleyu. U siječnju 2012. godine Edwarda je udario jureći taksi, njegovim roditeljima rečeno je da se pripreme na najgore, no Edward je unatoč svim predviđanjima preživio.

Nakon što se probudio iz kome nije bio u mogućnosti pričati, hodati ili samostalno odrađivati i one najosnovnije zadatke, dok je zbog zadobivenih oštećenja na mozgu imao duboke gubitke memorije.

Tijek svoje rehabilitacije u bolnici Northwick Park, Ed je uz standardnu imao i glazbenu terapiju, koju je vodila Jessica Atkinson, s kojom je radio na povratu govora i memorije.

Edward kaže: „Tijekom moje rehabilitacije, većinu tjedna sam se koncentrirao da bolje hodam i bolje pamtim, no kada sam stavio svoje ruke na klavijaturu jednostavno sam se opustio i mogao skoncentrirati na druge stvari. To je ono što mi je otključalo mozak. Za mene, glazba je stvarno bila moj lijek“.

Cijelu priču možete naći na linku ispod

www.ifpi.org

A video pogledati na YouTube linku ispod

www.youtube.com