Deezerov glavni izvršni direktor Axel Dauchez otkrio je nove planove za najvećeg europskog streaming poslužitelja. U razgovoru za Billboard najavio je moguće uvođenje novih tarifa ove Francuske streaming kompanije, koja u ovim trenucima sprema i ulazak na američko tržište.

Dauchez se slaže kako su cijene od $10/€10/£10 izvrsna vrijednost za usluge koje se trenutno nude, te da bi cijene mogle biti i veće, no i to da je cijena previsoka s obzirom da se ne nude nikakve druge cjenovne opcije ili paketi.

„Mi hitno moramo prekinuti praksu jednog pretplatnog modela od 10 €. Ja sam zainteresiran za stvaranje različitih početnih razine pretplate. Možda pomoću €1, €5, 10€ pretplate. Ne samo sa 10 € pretplate. Ulazni prag je prevelik. ”

Dauchezov intervju dolazi taman poslije izvještaja firme Alvarez & Marsal koji je savjetovao servisima u Velikoj Britaniji da smanje svoje cijene kako bi u relativnom iznosu bile izjednačene sa američkim pretplatnim cijenama.

Istraživanje je pokazalo kako bi broj postojećih korisnika u Velikoj Britaniji koji prelaze s besplatne verzije na pretplatu porastao sa 17% na 40% ukoliko bi se standardni mjesečni troškovi smanjili sa postojećih £10 na £5. Iz kompanije su također naveli kako bi ovakav potez mogao rezultirati povećanjem godišnjih prihoda za dodatnih £100 milijuna.