Subscribe Now

Želim primati newsletter i pristajem da HDU koristi moju adresu elektroničke pošte za primanje promidžbenih informacija o aktivnostima HDU-a. Pročitao/la sam i razumijem Pravila privatnosti.

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

Korištenjem naše web stranice pristajete na naša pravila privatnosti.

Redoviti članovi

 

Aquarius Records jedna je od vodećih diskografskih kuća u regiji osnovana 1995. godine u Zagrebu. U 23 godine uspješnog rada, s više od 600 objavljenih nosača zvuka i više od stotinu osvojenih diskografskih/glazbenih nagrada Porin, jedna od njihovih temeljnih premisa bila je i ostala promovirati kvalitetnu glazbu, sa željom da dobije pozornost koju zaslužuje i dospije do publike. Unazad nekoliko godina, Aquarius Records proširio je djelatnost na područje organizacije koncerata, glazbenog menadžmenta i bookinga te osmišljavanja programa i produkcije za partnerska događanja. Tako se danas može pohvaliti i s preko stotinu uspješno organiziranih koncerata u svim relevantnim koncertnim prostorima u Hrvatskoj.

Aquarius Records ponosi se izdanjima izvođača kao što su (abecednim redom, jer svi su im jednako dragi): Boris Štok, Bruno Krajcar, Cubismo, Detour, Gego, Gretta, Headoneast, LADO, Libar, Luky, Ljetno kino, Mangroove, Marko Tolja, Massimo, Maya Sar, Mayales, Miro Kadoić, Nina Badrić, Nina Romić, Nola, Oliver Dragojević, Sara Renar, Silente, Songkillers, Šajeta, U pol’ 9 kod Sabe, Zvjezdan Ružić… i brojnim drugim.

Pažnja se pridaje i vrijednim izdanjima brojnih hrvatskih umjetnika klasične i jazz glazbe, tradicionalnoj hrvatskoj glazbi, ali i pronalaženju i poticanju mladih i originalnih glazbenika u području klupske, alternativne i etno glazbe. Odabir kvalitetnih i originalnih izvođača u raznim glazbenim žanrovima, uz stalnu podršku mladim neafirmiranim glazbenicima, neki su od važnih kriterija od kojih Aquarius Records ne odustaje. Kreativan i inovativan pristup promociji novih singlova i izdanja, kao i organizaciji koncerata, kontinuirani rad na digitalnim platformama, društvenim mrežama, novim medijima… Sve to (i više) u Aquariusu se radi svakodnevno i pod normalno, uz uvažavanje da je svaki izvođač priča za sebe i da zaslužuje jedinstven pristup.

Aquarius Records izrastao je iz kluba Aquarius kao rezultat grupe entuzijasta i zaljubljenika u glazbu, koji su potaknuli cijelu novu glazbenu scenu u Hrvatskoj.

Aquarius Music Shop na adresi Varšavska 13 zauzima važno mjesto u glazbenoj ponudi grada Zagreba, a online shop Cedeterija.com aktualnom i atraktivnom ponudom glazbenog sadržaja privlači velik broj korisnika i vjernih kupaca iz cijele regije.

 

Web:

www.aquarius-records.com

www.cedeterija.com


Društvene mreže:

Facebook: Aquarius Records, CeDeterija
Instagram: aquarec.hr, cedeterija
Youtube: aquariusrecordshr

 

Adresa: Petrova 138
10 000  Zagreb
01/3040-700


 

 

Campus d.o.o., poduzeće čija je djelatnost naklada zvuka i slike, osnovana je u Zagrebu 2002. godine.

Koncipira svoju djelatnost prvenstveno kao suvremena diskografska kuća koja prema visokim profesionalnim kriterijima nosača zvuka i slike promovira glazbeno stvaralaštvo, potvrđujući svoju dinamičnu nazočnost u suvremenim glazbenim tijekovima.

Okuplja glazbene umjetnike (autore glazbe i teksta), producente (aranžere), dizajnere i izvođače. Djeluje u svim segmentima glazbenog stvaralaštva. Diskografska kuća je aktivna u različitim područjima procesa stvaranja sadržaja i marketinga tih sadržaja.

Upravo je to mjesto gdje s autorima, izvođačima, producentima, i dizajnerima dogovaramo glazbena izdanja, osmišljavamo nastup na tržištu, promotivne aktivnosti, pružamo logističku potporu našim suradnicima, brinemo o administrativnim poslovima, poveznica smo unutar naše mreže poslovnih partnera, između autora, izvođača, i institucija zaduženih za zaštitu glazbenog djela i ostalih prava u području glazbenog stvaralaštva.

Campus d.o.o. se bavi proizvodnjom fonograma i nositelj je fonogramskih prava (master prava), bavi se korištenjem i trgovinom ovim pravima u glazbenoj industriji. Osim nakladničke djelatnosti, pružamo i ostale usluge:

  1. studijsko snimanje u novoopremljenom studiju CATACOMBA. Nudimo nova master snimanja i remastering uz stručno vodstvo naših tonskih majstora
  2. usluge snimanja vrhunskih fotografija
  3. usluge osmišljavanja vizualnog identiteta. Vizualni identitet ukjučuje likovno rješenje, prikupljanje slika, fotografija i zapisa ( tekstova) za izdanje
  4. glazbeno licenciranje ( publishing i master prava)

 

Web:

www.campus-records.com


Društvene mreže:

Facebook: Campus Records


Adresa:

Gračanske dužice 2
10 000 Zagreb
01/462-3333


 

 

Cantus d.o.o. osnovalo je Hrvatsko društvo skladatelja u veljači 2000. s ciljem predstavljanja i promicanja hrvatske glazbene kulture na nacionalnoj i međunarodnoj razini.

Temeljne djelatnosti Cantusa d.o.o. su diskografsko, notno i knjižno-publicističko nakladništvo, sve u području glazbene umjetnosti, kao i organizacija glazbenih manifestacija poput Muzičkog biennala Zagreb, Glazbene tribine ili autorskih koncerata hrvatskih skladatelja. Cantus d.o.o. preuzima organizaciju i drugih priredbi, savjetovanja, izložbi i konferencija te kontinuirano objavljuje časopis Cantus, glasilo Hrvatskog društva skladatelja.

Cantus d.o.o. postao je, uz podršku osnivača te državnih i gradskih ustanova u kulturi, relevantan partner u kulturnim područjima specijalističkog profila kojima se kroz različite programske vrste promoviraju djela suvremenih hrvatskih skladatelja i hrvatskih klasika, mladi interpreti, hrvatska etno glazba i nacionalna jazz produkcija.

 

Web:

www.cantus.hr

Društvene mreže:

Facebook: Cantus


Adresa:

Baruna Trenka 5
10 000 Zagreb
01/48 25 360


 

crorec[1]

 

Croatia Records najstarija je i vodeća diskografska kuća u Hrvatskoj smještena na adresi Makarska 3, u Dubravi, u Zagrebu. Osnovana je 10. srpnja 1947. godine kao “Jugoton”, a pod današnjim imenom posluje od 1. listopada 1991. godine. S bogatom arhivom i gotovo devedeset tisuća snimaka razmještenih na više od osamnaest tisuća artefakata čuva glazbeno nasljeđe naroda i nacionalnih manjina s područja bivše države koji se čuvaju u modernoj fonoteci uređenoj u skladu sa svjetskim standardima. Svojom poslovnom politikom i rukovodstvom na čijem je čelu direktor Želimir Babogredac, Croatia Records proizvodi oko 70% od ukupne proizvodnje nosača zvuka njegujući domaći repertoar u svim segmentima glazbenog stvaralaštva: ozbiljne glazbe, jazza, instrumentalne, pop, rock, zabavne i etno glazbe. U fonoteci Croatia Records čuva se i prva gramofonska dugosvirajuća, long play ploča, objavljena 1956. godine na teritoriju Hrvatske, Makedonske i srpske narodne pjesme i plesovi, kao i album Pjeva vam Ivo Robić, prva solistička LP ploča. Osim ovih, u fonoteci Croatia Records, čuvaju se i ostali diskografski dragulji poput prve rock ploče Naši dani Grupe 220, prvog konceptualnog albuma Dnevnik jedne ljubavi Josipe Lisac, prvog albuma grupe Time, najbolji studijski albumi Miše Kovača, rekordera po broju prodanih albuma, kao i albumi brojnih drugih velikih pjevača i grupa koji su svojim radom obogatili diskografiju ovih prostora.

Poslovni cilj Croatie Records – okupljanje najvažnijih glazbenika, skladatelja, producenata i izvođača te daljnji razvitak distribucijske mreže, pokazao se kao iznimno uspješan te je doveo do povećanja broja reizdanja i kompilacija te brojnih novih ugovora s najvećim imenima hrvatske glazbene scene. Upravo je ovaj način poslovanja otvorio vrata novim generacijama i sačuvao od zaborava brojne važne albume i pjesme. Prije dvanaest godina, Croatia Records započela je s objavljivanjem tržišno iznimno uspješnih edicija The platinum collection, Gold collection, Zlatna kolekcija, The Love collection, 50 originalnih pjesama, 100 originalnih pjesama, box set Original album collection te The ultimate collection koja je ukupnom prodajom premašila prodaju od 100.000 prodanih nosača zvuka.

U lipnju 2015. Croatia Records u Bogovićevoj ulici u Zagrebu otvara novu i najmoderniju glazbenu prodavaonicu Nova ploča koja je spojena s istoimenim caffe barom. Croatia Records, također, posjeduje prodavaonice u Užarskoj ulici u Rijeci te Bulićevoj ulici u Splitu.

Dana 1. lipnja 2005. godine tvrtka Autor d.o.o., vlasnik Croatie Records, inicira i pokreće hrvatski glazbeni kanal: CMC – Croatian Music Channel koja je danas vodeća glazbena nacionalna televizija. U zgradi sjedišta Croatia Recordsa nalazi se i jedan od najmodernijih audio-vizualnih studija u Hrvatskoj koji je svečano otvoren 19. svibnja 2016. godine.

Godine 2017. Croatia Records obilježila je 70 godina svog postojanja. Povodom ove važne obljetnice objavljena je i prva od tri predviđene knjige Tvornica glazbe: priče iz Dubrave autora Siniše Škarice čije su višedesetljetne bilješke i eseji napokon ukoričeni te predstavljaju svojevrsnu čitanku o rođenju Jugotona, danas Croatia Recordsa, od 1947. godine pa sve do pune zrelosti 1969. godine.

Sedamdeset godina postojanja brojka je vrijedna poštovanja za firmu koja je izrasla u društveno-kulturnu ikonu. Uostalom, i poseban Porin za doprinos hrvatskoj diskografskoj industriji, što ga je kao prva tvrtka uopće dobila 2007. godine, potvrda je njezine iznimne uloge.

 

Web:

www.crorec.net

 

Društvene mreže:

Facebook: Croatia Records, Nova ploča
Instagram: croatiarecords, musicshopcr, nova_ploca
Youtube: Croatia Records
Deezer: Croatia Records


Adresa:

Makarska 3
10 040 Zagreb
01/2900 800


 

 

Dallas Records jedna je od najvećih diskografskih kuća u regiji, osnovana 1987. godine. Do danas je izdala više od 900 albuma te niz singlova i drugih nosača zvuka i slike, među kojima se nalaze i izdanja najvećih domaćih i regionalnih zvijezda kao što su Severina, Gibonni, Neno Belan, Let3, TBF, Psihomodo Pop, Dino Merlin, Rambo Amadeus, Goran Bregović, Jinx, Bajaga, Vatra, Pavel, Prljavo kazalište, Arsen Dedić, Matija Dedić, Doris Dragović, Zoran Predin, Edo Maajka i mnogi drugi. Uz centralni ured u Zagrebu, Dallas Records ima urede u Ljubljani i Beogradu te glazbene dućane u Ljubljani, Rijeci i Beogradu.

Osim diskografijom, Dallas se kroz svoju sestrinsku tvrtku Mars Music aktivno bavi publishingom, a kroz kompaniju Mars koncerti bavi se i organizacijom koncerata domaćih i inozemnih izvođača. Do sada su uspješno realizirali koncerte i turneje Nene Belana, Bajage, Psihomodo Popa, TBF-a, Leta 3, Željka Bebeka, Maksima Mrvice, Vatre, Jinxa, Pavela, Gibonnija, Severine, Hugha Lauriea, Green Daya, Mobyja, Skunk Anansie, Sigur Rosa, Parova Stelara, Faithless, Roisin Murphy, 30 Seconds to Mars, MGMT-a i brojnih drugih imena.

Dio su njihovog poslovanja i organizacija evenata, booking, proizvodnja, prodaja i distribucija merchandisea kao i svi oblici distribucije nosača zvuka.

 

Web:

www.dallas.hr

 

Društvene mreže:

Facebook: Dallas Records (official page), Dallas Music Shop Rijeka
Instagram: dallasrecords, dallas_music_shop_rijeka
Youtube: Dallas Records TV

 

Adresa:

Paromlinska 49/1
10 000 Zagreb
01/ 444 43 10


 

 

Diskografska kuća Dancing Bear osnovana je 1990. godine, počevši djelovanje iz 2 mala CD-shopa (jedan od prvih CD-shopova u bivšoj državi na teritoriju današnje Hrvatske bio je Dancing Bear CD-shop U Tkalčićevoj ulici u Zagrebu, zatim i drugi u Martićevoj), da bi se tijekom prve polovice devedesetih razvila u najvećeg distributera internacionalnog repertoara u Hrvatskoj, s nekoliko tzv. major kataloga u distribuciji (Polygram, Bmg, Sony) i dvadesetak najznačajnijih nezavisnih etiketa/kataloga poput Demon Castle, Epitaph, Ace itd), s distribucijom na mnogobrojna prodajna mjesta u regiji i vlastitim trgovinama u nekoliko gradova u Hrvatskoj, od kojih danas uspješno djeluju 3 vlastita u Zagrebu, Splitu i Osijeku.

Tijekom prve polovice devedesetih, Dancing Bear je započeo razvoj vlastitog izdavaštva s prvim izdanjima kompilacija nezavisnog rockaThe best of Indie rock Made in Croatia i The best of Techno-Zagreb City Limited, koja je ujedno bila i prva CD kompilacija i prvo techno izdanje u Hrvatskoj, izdana 1992 godine. Osnovana je i podetiketa Loving Ed Records samo za techno izdanja na 12” vinilima, koja su izdavana i uspješno distribuirana diljem Europe. Prvi hrvatski kompjuterski animirani videospot koji je emitiran na tadašnjem, za nas nedohvatljivom MTV-u, bio je Naomi-Krafty, pa Omni Mode, Cortex Thrill i drugi, od kojih je neke objavila i čuvena etiketa Bonzai Records. Za DB Loving Ed objavljivali su izdanja i domaći, ali i strani izvođači poput Haar-El Prusky iz Izraela, objavili su i pjesmu s Tarom McDonald, koja je kasnije napravila uspjeh kao vokal na pjesmama Moby-a i Davida Guette. Dancing Bear je bio i organizator prvih nekoliko čuvenih techno-partija pod nazivom Future Shock koji su dosegli brojku od 10.000 posjetitelja.

Drugom polovicom devedesetih, Dancing Bear se koncentrirao više na rock izdanja na glavnoj DB etiketi te je s vremenom postao jedan od najznačajnijih i najvećih etiketa u regiji, s izdanjima nekih od najvećih regionalnih rock izvođača poput Hladnog Piva, Zabranjenog Pušenja, Kud Idijota, Gustafa, Kojota, Majki, Darka Rundeka, itd., kao i neke internacionalno vrlo uspješne domaće grupe poput The Bambi Molesters i The Strange (The Bambi Molesters i Chris Eckman iz The Walkabouts).

Neki od najuspješnijih albuma u Hrvatskoj ali i regionalnoj povijesti su iz kataloga Dancing Beara: Hladno pivo – Šamar, Majke – Vrijeme je da se krene, Darko Rundek – Apokalipso, Urban – Otrovna kiša, Gustafi – Vraćamo se odmah, The Bambi Molesters – Sonic Bullets, Kojoti – Halucinacija, itd…

Također, izdaje i uspješna jazz/electro/rock crossover izdanja poput 4 albuma grupe Chui, od kojih su najpoznatije zadnje uspješne suradnje s Josipom Lisac i HRT jazz orkestrom. Tu su i uspješna etno izdanja poput kataloga Dunje Knebl, ili albuma Amanet Ibrice Jusića koji je taj album predstavio i na koncertu na prestižnom Montreaux Jazz Festivalu. Neki od njihovih uspješnih pop-albuma prodani su u nakladama većim od 20.000 primjeraka, poput Dalmatino – Cukar i sol, albuma Daleke Obale, Tedija Spalata, Giuliana, Letećeg odreda, itd., a objavili su i posljednji album velikog Dine Dvornika – Pandorina Kutija.

Od 1996. sve do danas i nadalje, Dancing Bear je licencni partner i zastupnik jedne od 3 najveće svjetske izdavačke kuće Warner Music International, i to za područje Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Crne Gore, Albanije, sa zvijezdama kao što su Madonna, Eric Clapton, Red Hot Chili Peppers, R.E.M., Cher, Alanis Morissette, Green Day, Chris Rea, Enye, The Corrsa, AC/DC, Simply Red, Phil Collins, Neil Young i mnogi drugi te back-katalozima legendarnih imena poput Led Zeppelina, ZZ Topa, Vangelisa, Ry Coodera, Mike Oldfielda, The Doorsa, Talking Headsa, Ramonesa, Eaglesa, i mnogih drugih te soul (Aretha franklin, Otis Redding…), jazz (John Coltrane,  Joshua Redman…) i klasičnim (etikete Tedlec, Erato, Nonesuch, Finlandia) glazbenim izdanjima.

 

Web:

www.dancingbear.hr

 

Društvene mreže:

Facebook: Dancing Bear Music, DancingBear CDhop
Instagram: dancingbearmusic, dancingbearrec
Youtube: DancingBearRecordsTV
Deezer: Dancing Bear Records

 

Adresa:

Heinzelova ul. 47A
10 000 Zagreb
01/23 01 309


 

HEROJ ULICE

Heroj ulice d.o.o. je diskografska kuća osnovana 2011. godine, dok u samoj diskografiji djeluje od 1994. godine.

Ekskluzivni su zastupnici grupe Prljavo kazalište, koja je  i nakon ukupno 41 godine kontinuiranog postojanja na glazbenoj sceni, i dalje najuspješniji i najdugovječniji rockerski bend svih generacija.

Društvo se bavi  poslovima ugovaranja i realizacije aktivnosti u vezi s glazbenom produkcijom i glazbenim izdavaštvom, glazbeno izvođačkim nastupima (koncerti i dr.) i ostalim oblicima glazbeno umjetničkog izražavanja.

U katalogu se nalaze se brojna studijska i live izdanja kao što su „Prljavo kazalište XL World Tour Finale: Stadion Zagreb“, „Prljavo kazalište Live Šalata“, Prljavo kazalište „Možda dogodine“, Prljavo kazalište “Live in Arena Pula”, Colonia „Jača nego ikad“, Colonia „Ritam ljubavi“, Lidija Bajuk „Luna“, Lidija Bajuk „Tira les“, “Ethno Ambient Live – Salona ’98”, Lidija Bajuk „Kneja“, Colonia „Vatra i led“, Prljavo kazalište „20 godina Prljavog kazališta“, Prljavo kazalište „Sve je lako kad si mlad“ 4CD, Legen „Paunov ples“, Lidija Bajuk „Zora djevojka“, Gracia „Dancetheria“, Prljavo kazalište „Zabranjeni koncert“, Pips, chips & videoclips „Shimpoo pimpoo“, Majke „Milost“, Prljavo kazalište „Lupi petama,…“, Prljavo kazalište „Božićni koncert“, Ethno Ambient Live, Prljavo kazalište -Koncert u HNK „Lupi petama“ ….

 

Adresa:

Vlaška 24
10 000 Zagreb
01/487-2929

 


 

 

Hit Records d.o.o. jedna je od vodećih hrvatskih diskografskih kuća koja se bavi snimanjem autorskih skladbi, promocijom njenih izvođača na tržištu te organizacijom koncerata i drugih javnih glazbenih događaja. Tvrtka na domaćoj i regionalnoj glazbenoj sceni okuplja najistaknutije izvođače pop, rock i zabavne glazbe. Hit Records osnovan je 2003. godine, a poslovanje tvrtke temelji se na:

– snimanju i obradi/produkciji audio zapisa (snimanje pjesama u studiju od demo snimaka do završnog mastera, snimanje vokala izvođača te svakog pojedinog instrumenta; izrada glazbenih aranžmana te produkcija i mastering; snimanje i produkcija radijskih jinglova);

– izradi audio-vizualnih zapisa CD i DVD izdanja;

– veleprodaji glazbenih izdanja;

– osmišljavanju i vođenju PR kampanja te digitalnih kanala, kao i društvenih mreža izvođača;

– koncertnoj direkciji (organizacija i realizacija različitih javnih glazbenih događaja);

– snimanju video spotova.

Poslovna filozofija Hit Recordsa na čijem čelu je Miroslav Rus, od osnutka je dovela do povećanja broja izdanja, prije svega domaćih nosača zvuka te brojnih novih suradnji s najvećim imenima hrvatske i regionalne glazbene scene kao što su: Tony Cetinski, ITD band, Toše Proeski, Ivan Zak, Doris Dragović, Prljavo kazalište, Parni valjak, Mišo Kovač, Drugi način, Boa, Neki to vole vruće, Teška industrija, Tutti Frutti band, Kineski zid, Zvijezde, Neda Ukraden, Hanka Paldum, Zdravko Čolić, Halid Bešlić, Hari Mata Hari, Željko Samardžić, Haris Džinović, Sergej Ćetković, Saša Matić, Kaliopi, Edin Karamazov, Dženan Lončarević, Aleksandra Radović, Nataša Bekvalac, Mate Bulić, Jasmin Stavros, Dražen Zečić, Boris Režak, Bojan Marović, Armin, klapa Rišpet, Zorica Kondža, Hari Rončević, Marko Kutlić, David Temelkov, Jure Brkljača, Vesna Pisarović, Jelena Rozga, Pravila Igre, Lana Jurčević, Maja Šuput, Željko Krušlin, Giuliano, Jole, Sandi Cenov, Leo, Baruni, Alen Vitasović, Mirko Cetinski, Elio Pisak, Ruswaj, Alen Islamović, Zoran Jelenković, Ivana Marić, ET, Učiteljice, Flashback, Franka, Petar Dragojević, Kristijan Rahimovski, Alka Vuica, Siniša Vuco, Ivana Marić, Boris Rogoznica, Jakov Mađarić, Niko Bete, Niko Bulić, Robert Čolina, Cecilija, Vlatka Pokos, Vlado Kalember, Vlatko Stefanovski, Zorica Andrijašević, Zlatko Pejaković, TS Dyaco, Pet tambura, Blanka Došen, Zvonko Bogdan, Đuka, čaić, Rajko Suhodolčan, Slavonski dukati, Sinovi Zagorja, Nadica Balog, klapa Kampanel, klapa Friži, klapa Sol, klapa Maslina, klapa Ragusa, Caniz, Danijel Jurič, Katarina Rautek, Lusha, Stela, Galija, El Combo, Nika Turković, Enes Begović, Širok šor, TS Zvona, Sarr-E-Roma, SMS, ansambl Nikad skupa, Keze, Oskar.

Godine 2005. Hit Records osniva i oprema studio za snimanje i obradu zvuka, koji se nalazi u sklopu poslovnih prostora tvrtke.Stalnim ulaganjem te praćenjem najsuvremenijih svjetskih trendova, studio je do današnjih dana ostao jedan od najmodernijih u Hrvatskoj. Sam studio nastao je iz potrebe da izdavačka kuća pruži odgovarajuću potporu svojim izvođačima, bilo onima koji su već iskusni ili onima čije vrijeme tek dolazi. Uslugama studija koriste se domaći i regionalni zvođači Hit Recordsa, ali i brojni drugi domaći i strani bandovi i pojednici.

Poznati po svom sofisticiranom pristupu glazbi, proširili suhorizonte te u svoj rad uveli publishing kao djelatnost. Zbog svoje profesionalnosti i uspješnosti te povezivanja glazbe sa iznimno velikim auditorijem, javila se velika želja za proširenjem rada na promociji samih autora kroz radio, televiziju, filmove, reklame itd. Suradnjom s velikim tvrtkama stvorili su temelje da domaćim i stranim autorima omoguće teritorijalnu zastupljenost u najširem pogledu. Također, osposobljeni stručnim timom štite svoje autore od povrede autorskih prava te nezakonite eksploatacije autorskih djela, kako u Hrvatskoj tako i u cijelom svijetu. Iza njih stoji uspješna suradnja sa velikim glazbenicima koja je vidljiva iz mnogih njihovih audio i video izdanja, organizacija glazbenih spektakla i promocija.

 

Web:

www.hitrecords.hr

 

Društvene mreže:

Facebook: Hit Records
Instagram: hit_records_official
Youtube: Hit Records Discography
Deezer: Hit Records

 

Adresa:

Radnička cesta 54
10 000 Zagreb
01/6689-531


 

 

Da je kojim slučajem američka kompanija, Menart bi ove godine proslavio punoljetnost. Izdavačka kuća Menart svoj put u Hrvatskoj započela je dakle prije 21 godinu. U diskografskom smislu to možda i nije puno, jer tek određena vremenska distanca može prosuditi o vrijednosti nekih albuma ili djela, no prva izdanja koja su nastala u prvim godinama postojanja, U Menartu su već počeli reizdavati.

Uz bogat domaći katalog koji još uvijek proširuju te izdaju fonograme žanrovski posve raznovrsne, od zabavne i pop glazbe, do rock, i urbane glazbe te albume regionalnih izvođača čime su odavno izašli iz granica Hrvatske, Menart uspješno zastupa i jednu od vodećih diskografskih kuća u svijetu – Sony Music Entertainment za područje Hrvatske, Slovenije, Srbije, BiH, Crne Gore, Makedonije, Kosova i Albanije.

No, da je Menart daleko više od same diskografije, pokazalo se kroz godine koje su uslijedile nakon osnivanja. Veseli i zavodljivi svijet igračaka također je došao u fokus kompanije i uskoro postaje jedan od najpropulzivnijih segmenata.

Menart započinje suradnju s vodećim major kompanijama filmske industrije (Disney, Warner Brothers, Fox, Universal, Sony Pictures) kao licencni partner i distributer za home entertainment izdanja.  Menart je u lipnju 2017. godine prihvatio i maloprodajni izazov te je u zagrebačkom Avenue Mallu otvorena i Menart multimedijalna knjižara koja svojim kupcima nudi velik broj domaćih i stranih knjiga, stripova, filmova, glazbe uključujući i više tisuća naslova na vinilu, igračaka, uredskog pribora, papirnice i darovnog programa.

 

Web:

www.menart.hr

 

Društvene mreže:

Facebook: Menart Label, Menart multimedijalna knjižara, Menart Film
Instagram: menart_label, menart_multimedijalnaknjizara
Youtube: MENART
Deezer: Menart Label

 

Adresa:

Bencekovićeva 19
10 000 Zagreb
01/659 49 00


 

 

Scardona je vodeća diskografska kuća u Hrvatskoj specijalizirana za dalmatinsku glazbu i koncertna agencija za organizaciju velikih koncertnih predstavljanja domaćih izvođača. Osnovana je 1998. godine i na početku se bavila menadžmentom vodećih hrvatskih izvođača, kao što su: Colonia – njihov neponovljiv koncert u Domu sportova u Zagrebu 2000. koji ih je etablirao; Goran Karan (četiri uzastopna rasprodana koncerta u KD ˝V. Lisinski“, turneja po Australiji, turneje po Hrvatskoj, Sloveniji, BiH i Turskoj); Dražen Zečić – koncert na Žnjanu ispred 20.000 ljudi, turneja; itd.

Osnovao ju je Branko Paić koji je u suradnji s Lidijom Bajuk, grupom Legen i Dunjom Knebl pokretač etno glazbene scene. Scardona je svojim izdanjima posebno posvetila pažnju etno zvuku i izražaju ostalih krajeva Hrvatske. Hrvatska etno glazba je odlično prihvaćena u svijetu zbog svoje kvalitete i raznolikosti. Sa željom da predstave svoju etno glazbu i u svijetu, s multimedijom su predstavljeni na WOMEX-u (internacionalnom festivalu etno glazbe) u Engleskoj.

Scardona ponosno ističe izdanja koji su spoj tradicionalnog i modernog, kompilacije najboljih hitova, instrumentalnih albuma, kompilacije najuspješnijih glazbenih autora te snimke klapskih spektakla.

Scardona je prva prepoznala nužnost povezivanja diskografije i koncertne djelatnosti na način da prate svoje izvođače i kroz organizaciju koncerata. S vremenom su stvorili izuzetno bogat katalog vrijednih izdanja pod posebnom etiketom Sound of Dalmatia. U njemu su zastupljene njihove najpoznatije klape i brojna izdanja koja instrumentalno obrađuju tradicionalne dalmatinske pjesme, napjeve i kola.

Godine 2006. s Picaferajom kreće u velik projekt Poljudski spektakl pod nazivom Ne damo te pismo naša ispred 15.000 ljudi, s ciljem očuvanja tradicije klapske pjesme i njenog širenja. Projekt se pokazao iznimno uspješnim, promovirajući hrvatsko nematerijalno dobro i klapsku glazbu. Godina 2012. je godina reorganizacije koju prate rasprodani koncerti po svim većim dvoranama i arenama u Hrvatskoj, odlična suradnja s dizajnerom Igorom Kelčeom koji radi novi kompletan vizualni identitet firme, aktivno vođenje društvenih mreža, bliska suradnja sa Draganom Čačinovićem “Chachom” koji 30 godina živi i radi u New Yorku, iza sebe ima 600 albuma čija naklada prelazi 100 milijuna prodanih primjeraka, a njegov potpis može se pronaći na albumima Madonne, Mariah Carey, Jay Z-ja, Mary J. Blige i mnogih drugih. Scardona i Chach pokreću Scardona World Music koja će se baviti širenjem i promicanjem naše glazbe u Americi.

Pomoću svojih distributera glazbu uspješno plasiraju i u digitalnom obliku na popularne platforme: iTunes, Amazon, Deezer, Spotify, You Tube itd. Uz aktivno vođenje diskografije i organiziranje koncerata, Scardona započinje i s koncertnom produkcijom. U svojoj ponudi imaju sve potrebno za organiziranje bilo koje vrste koncerta – booking izvođača, pozornicu, rasvjetu, razglas, ton majstore, ekipu za postavljanje scene, video zid, krov za pozornicu, transport itd.

 

Web:

www.scardona.hr

 

Društvene mreže:

Facebook: Scardona
Instagram: scardona.hr
Youtube: Scardona
Deezer: Scardona

 

Adresa:

Srebrnjak 64,
10 000 Zagreb
01/466 20 22


 

 

SPONA je mala diskografska kuća, koncertna i publishing agencija koja se uglavnom bavi novim izvođačima. Neki od njih su ove godine objavili svoj treći, četvrti, a neki i peti studijski album. S radom je počela krajem 2004. godine. Njeguje timski rad, individualan pristup izvođačima i trudi se biti kreativna u prezentaciji svojih artista javnosti.

SPONA surađuje sa svim važnijim diskografskim kućama, klubovima i festivalima u zemlji, mnogim profesionalnim web i design studijima, fotografima, tonskim snimateljima, producentima, studijskim glazbenicima, kompozitorima, tekstopiscima, glazbenim pedagozima te brojnim profesionalcima iz različitih poslovnih, glazbenih, designerskih, arhitektonskih i drugih umjetničkih i kreativnih disciplina.

SPONA je do sada samostalno ili u koprodukciji službeno objavila više od 90 albuma i barem isto toliko singlova i maxi singlova. Njeni zaposlenici i suradnici odlaze na koncerte i festivale, slušaju glazbu koja stiže na njihovu adresu i druže se s vlastitim izvođačima.

Usluge Spone su prilično skupe, no ponekad (baš kao i najvažnije stvari na ovome svijetu) su besplatne.

Odnedavno, Spona je dobila mlađeg brata. Riječ je o partnerskoj firmi BEZ SLUHA j.d.o.o.

BEZ SLUHA je promocijsko-produkcijska agancija koja pruža različite usluge u glazbenoj industriji. Prvenstveno je riječ o promociji glazbe, novih izdanja, izvođača, koncerata i festivala te pomoćnim poslovima oko organizacije koncerata i festivala.


Web:

http://www.spona.com.hr/

 

Društvene mreže:

Facebook: Spona
Twitter: Spona_Music

 

Adresa:

Kotoripska 1
10 090 Zagreb
01/3707 076


 

 

Tonika je diskografska kuća koju je sredinom 90ih osnovao Tonči Huljić kako bi pod jednom etiketom imao sve pjesme koje piše i zvođače za koje piše. Tu spadaju Petar Grašo, Magazin, Doris Dragović, Jelena Rozga, Maksim Mrvica, Danijela Martinović, Tonči & Madre Badessa, Jole, Domenica, Minea, Petar Dragojević, Jasmin Stavros…

Osim stalnih izvođača, Tonika je izdala albume ili pjesme i za Sandija Cenova, Borisa Novkovića, Olivera Dragojevića, Black coffee, Igora Cukrova, ET, Vannu, Ninu Badrić, Ivanu Kovač.

Adresa:

Glagoljaška ulica 14
21 000 Split
021/536 000


 

 

Tutico d.o.o. je glazbena tvrtka iz Zagreba koja se bavi produkcijom, nakladništvom i koncertnim menadžmentom na području pop, zabavne, rock, dance i filmske glazbe.

Tutico je osnovao Zrinko Tutić, hrvatski skladatelj popularne glazbe i producent, 1992. godine, te od tada uspješno posluje. Uspjehu je zasigurno pridonijela i diskografska suradnja s partnerskim tvrtkama, Croatia Records (od 1992. do 1998.), Menart (od 1999. do 2000.), Orfej (od 2001. do 2003.).

Tutico iza sebe ima uspješnu suradnju s brojnim glazbenicima o čemu najbolje govore brojna audio i video izdanja, koncerti, promocije.

U jesen 1999. godine, Tutico je osnovao podetiketu Tutico Classic sa svrhom promicanja hrvatskih interpreta klasične glazbe, u Hrvatskoj i u svijetu.

 

Web:

www.tutico.com

 

Adresa:

Zelinska 5
10 000 Zagreb
01/3638-290


 

 

Chansonfest je etiketa koja je u svojih dvadeset godina postojanja objavila do sada kao organizator i izdavač sve koncerte u okviru festivala šansone istoimenog „Chansonfesta“ od 1998. na ovamo. Neka su izdanja objavljena u suradnji s drugim diskografima, Aquarius Recordsom, Cantusom, Croatia Recordsom, Menartom i drugima.

Pored toga, Chansonfest objavljuje izdanja i drugih umjetnika izvođača koji se svojim profilom uklapaju u programsku politiku uz poneki „izlet“, tako da Chansonfest ima na svojem repertoaru veliki broj snimaka.

Direktor Umjetničke organizacije  je Hrvoje Markulj.

 

Društvene mreže:

Facebook: Chansonfest

 

Adresa:

Gornji prečac 8
10 000 Zagreb
01/230 5297


 

10.04.1983. Šima Jovanovac ustoličava u malom slavonskom mjestu Gradištu profesionalni tonski studio „Mak“. On postaje nepresušni izvor djelovanja u različitim glazbenim granama, a posebno kvalitetnim snimkama kraja u kojem djeluje obogaćuje fundus glazbenog izdavaštva. Pionirske korake u privatnom izdavaštvu tona i slike čini „M Audio video produkcija“ krajem osamdesetih godina . Kao takva je prva producentska i diskografska kuće u Slavoniji

Multi music media d.o.o. je osnovana je 1994. godine. Osnivači su Šima Jovanovac i Ivan Đuričić. Nasljednik je „M audio i video produkcije“ u kojoj su svoje prve korake napravili gotovo svi koji pronose tamburašku glazbu i vedre i oblače ovim glazbenim izričajem. Multi music media d.o.o. je pokrenula niz projekata u glazbenoj i video proizvodnji, te organizaciju koncertiranja u ponajboljim dvoranama Europe i svijeta. Organizator je „Brodfesta“ (Festivala hrvatske domoljubne pjesme) i svojevremena logistika i tehnička podrška najdugovječnije HRT-eove emisije „Lijepom našom“, „Đakovačkih vezova“, „Vinkovačkih jeseni“, „Šimunova“ (KD Lisinski, HNK Os) i puno drugih glazbeno scenskih događanja u domovini i dijaspori. Uz nosače zvuka i slike vrijedno je napomenuti i tiskovna izdanja. Ističemo uspješnost jedinog lista posvećenoj izvornoj i tamburaškoj glazbi , simboličnog naslova “Tambura”. Uz tiskovinu je popratno išao uz svaki broj i nosač zvuka s aktualnim skladbama (CD). Slijedile su i notne edicije poznatih skladbi iz narodne baštine.

 

Web:

www.multimusicmedia.hr

 

Adresa:

Trg hrvatskih velikana 11

32 273 Gradište

 


RTL Music je diskografska kuća osnovana 2017. sa sjedištem u Zagrebu. Zadaća ove kuće je prikupiti najsposobnije glazbene umjetnike, skladatelje, tekstopisce, producente, izvođače i ostale kreativne ljude iz glazbene industrije. Cilj poslovanja je razviti distribucijsku mrežu u svakom segmentu glazbene kreativnosti. Trenutačno radi na organizaciji koncerata, događanja i potpisivanja ugovora s nekim od najvećih imena hrvatske glazbene scene. RTL Music je organizator više od 60 uspješnih te samostalnih glazbenih i kulturnih događaja, kako u Zagrebu, tako i u svim većim gradovima u Hrvatskoj. Neki od najpoznatijih događaja od velikog značaja za glazbenu i kulturnu scenu Zagreba i Hrvatske uključuju nastupe velikana poput 2Cellos u Splitu i Zagrebu, Miše Kovača u zagrebačkoj i splitskoj Areni, The Chemical Brothers u Domu sportova, dvostruko gostovanje Johna Cleesa u Lisinskom, moto-cross spektakl “Masters of Dirt”, veliki koncert klape Rišpet u Spaladium Areni, Željka Bebeka također, „Hauser & Friends” u pulskoj Areni, spektakl klape na Šalati, ali i produkciju jedne od najvećih uspješnica s Broadwaya – mjuzikl “Menopauza”.

Brojna diskografska izdanja iz kataloga RTL Musica godinama uveseljavaju velike i male fanove glazbe, službena rukometna himna pratila je europsko rukometno prvenstvo EHF, navijače i naše “Kauboje”, a glazbena akcija “Glasno!” pokrenula je val dobrih vibracija u vrijeme pandemije, ali i iznjedrila nove glazbene autore.

RTL Music dio je kako službenih tako i nezavisnih glazbenih udruga koje se bave organizacijom koncerata i promocijom glazbene djelatnosti, a ujedno je i pokretač službene dodjele glazbenih nagrada HDU-a „Top.HR Music Awards“.

 

 


„We will try to make the World a better place by creating and selling music“

 

Mast Produkcija je osnovana 2015. godine, a svojim motom jasno daju do znanja koja je svrha i cilj osnivanja.

Dugogodišnje iskustvo s terena i sviranje s gotovo svim bitnim glazbenicima kod nas i u regiji te „kaljenje zanata“ u dragim prijateljskim kućama Dancing Bear, Menart i Dallas Records (hvala im) dovelo je osnivača Mast Produkcije do ovoga što predstavlja Mast Produkcija danas.

Za sada zastupamo i izdajemo prijatelje i nikada nećemo izdati nikoga osim prijatelja. Izdali smo i volimo naše prijatelje Rokambol, Zrinka Posavec, Tonka, Tiani, Svemir, Andrija, Discohernia, Mario Petreković, Laka, Škrtice, Livio Morosin & Ivan Dečak (singl), Ansambl LADO, Popper (singl), Ana Androić Knežević (singl), Škrtice, Ivan Škrabe, B’s Funstallation, Tena Novak, Anette Cavon, The Housepainters, Elephant Hump, MDOS (Mali Dvonožni Opaki Slonovi), Gatuzo (singl), Nosači Pacijenata, Superoperater, Klapa Fjoret (singl), Tonka & Marijan Ban (singl), a izdat ćemo i mnogo, mnogo drugih i dragih prijatelja.

Izdali smo i jedno pionirsko izdanje, koncert folklornog ansambla LADO na USB sticku, dvosatnu videosnimku prvog koncerta koji je Ansambl LADO održao na modernoj pozornici Spaladium Arene u Splitu 2016. godine.

Osim diskografijom, Mast Produkcija se bavi i organizacijom koncerata pa je do sada ostvarena suradnja u organizaciji koncerata sa izvođačima poput grupa Pavel, Discohernia, Kawasaki 3p, Vatra, Detour, Edo Maajka, Parni Valjak, Prljavo Kazalište, Hladno Pivo, Gretta, Marijan Ban, Let 3, Psihomodo pop ….. .

Web:

http://www.mastprodukcija.hr/

 

Društvene mreže:

Facebook: https://www.facebook.com/MastProdukcija
Instagram: Mast Produkcija
Youtube: Mast Produkcija

 

Adresa:

Mast produkcija j.d.o.o.
Jaruščica 9e,

10 000 Zagreb
OIB: 38797205524
e-mail: info@mastprodukcija.hr


Kondorcomm se počeo baviti izdavanjem i promocijom domaće glazbe 1997, kada je objavio live reggae album grupe Naturalna Mistika. Krajem 90-ih i u sljedećem desetljeću Kondorcomm intenzivno traži i objavljuje nove izvođače iz raznih glazbenih žanrova, a najpoznatiji iz tog perioda su riječka grupa Belfast Food, inače sastavljena od vrsnih riječkih instrumentalista koji sviraju irski folk rock, od riječkih grupa također je objavljen album grupe THE STUFF, zatim pulska Dogma koja je njegovala rock funk, slijedilo je izdavanje danas već poznatih hip hop izvođača  kao što su Nered i Stoka, grupa Elemental, Tremens, splitska DHIRTEE THREE RATZ. Od već etabliranih izvođača na hrvatskoj glazbenoj sceni Kondorcomm je također objavio između ostalog i albume izvođača kao što su Gazde, Željko Krušlin Kruška, Vuco, Ella te mnogih drugi poznatih izvođača koji su na albumima istih sudjelovali.

 

Web:

https://kondorcomm.4d.com.hr/

 

Adresa:

prilaz Gjure Deželića 76

10 000 Zagreb


Sipa Music osnovana je 2003 godine kao glazbeno produkcijska firma i tonski studio, a od 2009. godine počinje s aktivnim radom kao diskograf i publisher.

U našem katalogu nalaze se pjesme, snimke i albumi izvođača urbane, pop-rock, instrumentalne, hip-hop i jazz glazbe; Mario Huljev, Protokool, Renman, Darko Jurković – Charlie, Pink Studio, JESSA, terminator, OPG, Filip Tkalčić – Dust, Dante, Gane Rimatore, Milo Stavros, Priki, Ive, Gabula, Antonio Bratoš, Alen Sveto, Robert Čavlović, F O R, Mala Mada, Ivana Butigan, Carski Knez, Marta, Ivana Stanić i The Tremens, dok smo kao producenti i suizdavači fonograma s kolegama diskografima objavili snimke i albume izvođača kao što su Miki Solus, The Bastardz, Target, Carla Belovari, Boa II, Kim Verson, Bojan Jambrošić, Manuela, Vanja Mišić, Artemija i Jessica.

Sipa Music pruža usluge kompletne muzičke produkcije: rad na glazbi i aranžmanu, snimanje, miksanje i mastering u vlastitom tonskom studiju, promocija i marketing, prodaja fizičkih glazbenih izdanja, distribucija na radio i tv postaje i digitalne glazbene servise.

 

Adresa:

Bukovačka cesta 22

10 000 Zagreb


SBS Music produkcija je audio-video i nakladnička etiketa čiji je osnivač Rajko Suhodolčan  1998. godine u Krapini i koja se većinom bavi glazbenim projektima vezanim za kajkavsku regiju, a s ciljem proizvodnje novih i očuvanja starih notnih i tonskih zapisa, baštinjenih od znanih i neznanih autora i izvođača s kajkavskog govornog područja. Uz izdavačku i koncertnu djelatnost, poslovanje tvrtke se temelji na produkciji novih fonograma i snimanju video spotova za iste. U proteklom razdoblju je u ograničenim nakladama izdano stotinjak nosača zvuka, samostalno i u koprodukciji s drugim nakladnicima, dok od 2016. g. SBS Music poslovno surađuje s izdavačkom etiketom MENART.

 

Društvene mreže:

Facebook: NarodniTube – https://web.facebook.com/narodnitube/
You Tube: NarodniTUBE – https://www.youtube.com/channel/UCPplRc379oIplo4IN5ojvVg

 

Adresa:

SBS Music
Žutnica 17 a
49 000 Krapina


LAA (Los Angeles d.o.o.) je koncertni promoter i agencija osnovana 2011. u Zagrebu, koja je uz koncertnu djelatnost paralelno prisutna na glazbenom tržištu i kao diskograf, management i publishing agencija. Diskografski zastupamo imena kao što su PipsChips&Videoclips, Silente, BluVinil, Jonathan, Lovely Quinces, Bad Daughter, M.O.R.T., marisol, Ischariotzcky, Je Veux i druga. U proteklih 10 godina organizirali smo gotovo 300 koncerata, velikog broja domaćih i inozemnih izvođača, od koji su samo neki Foo Fighters, Iron Maiden, Duran Duran, The Prodigy, Pet Shop Boys, Manu Chao La Ventura, Whitesnake, The Cult, Prophets of Rage, Dubioza Kolektiv, Toto, Chris Cornell, Jethro Tull, Slayer, Die Antwoord, Sigur Ros itd.

Kroz management i booking agenciju zastupamo 30-ak domaćih i regionalnih imena uključujući Josipu Lisac, Hladno Pivo, Buč Kesidi, Brkove, Nipplepeople, J.R. Augusta i cijeli niz drugih imena.

 

Web:

https://www.laa.hr/

 

Adresa:

Šubićeva ul. 65

10 000 Zagreb


DAMMIC je jedna od najstarijih diskografski kuća u Republici Hrvatskoj, osnovana 1990. godine.

U svojoj dugoj povijesti koju je prvo vodio osnivač Ivan Damjanović, a zatim njegov sin Mario Damjanović .

Tvrtka Dammic je lansirala pregršt singlova i albuma pretežito tamburaške i narodne glazbe.

Osim diskografije DAMMIC se bavi i organizacijom koncerata i evenata za svoje izvođače.

U veljači 2013.godine DAMMIC pokreče televizijski kanal imena DMC televizija (Dammic music channel) , a programska orijentacija kanala jest emitiranje glazbeno- zabavnog programa iz cijele regije.

Strategija novog programa je na inovativan, originalan i zanimljiv način postojećoj publici predstaviti Hrvatsku, ali i internacionalnu glazbenu scenu.

 

Društvene mreže:

Facebook: DMC televizija, DMC music

Instagram: DMC televizija, DMC music

Youtube: DMC televizija, DMC music

 

Adresa:

Skokov pr 8

10 020 Zagreb

091/6790-266


Diskografska kuća Rubikon Sound Factory osnovana je 2016. godine u Zagrebu te se odmah pozicionirala kao jedan od najvažnijih manjih glazbenih izdavača na hrvatskoj estradnoj sceni. Iza Rubikona stoji dvoje već dokazanih i glazbenoj javnosti poznatih pojedinaca.

Producent Bojan Šalamon – Shalla i kompozitor i tekstopisac Ante Pecotić kriju se iza brojnih uspješnih pop hitova, a ujedno su savršena kombinacija iskustva i mladosti za nove izazove u glazbi.

U ovom zajedničkom projektu spajaju svoja iskustva i potencijale s vizijom stvaranja jedinstvene platforme za izradu i promociju vrhunskih glazbenih brojeva.

Rubikon Sound Factory od osnutka otvara prostor mladim i talentiranim izvođačima kroz suradnju temeljenu na visokim svjetskim produkcijskim standardima u kombinaciji s tradicijom i nasljeđem onog najboljeg od hrvatske pop-kulture.

Zsa Zsa, Zaprešić Boys, Antonia Dora i Alen Đuras su izvođači koje možete pronaći u glazbenom katalogu Rubikon Sound Factoryja, a RSF povremeno samostalno ili u suradnji s drugim izdavačkim kućama izdaje singlove izvođača kao što su KUKU$, Vanna, Nikola Marjanović, Bitfeler, Davor Gobac i drugi.

Najveći uspjeh u dosadašnjim glazbenim izdanjima pripada grupi Zaprešić Boys za pjesmu „Igraj moja Hrvatska“ koja je postala himna hrvatske nogometne reprezentacije na putu do srebrne medalje na Svjetskom nogometnom prvenstvu 2018. godine te pjevačici Zsa Zsi koja je za singl „Ova ljubav“ u suradnji s treperom Hiljsonom Mandelom osvojila najznačajniju glazbenu nagradu Cesaricu za Hit godine i Pop hit godine.

Društvene mreže:

Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCmUycYD4eaf4YjgMc9zSWVw

Facebook: https://www.facebook.com/rubikonsoundfactory/

Instagram: https://www.instagram.com/rubikon_sound_factory/?hl=hr

 

Adresa:

Graščica 13

10 000 Zagreb


ALTA Music osnovana je 1965. godine, kao prva samostalna, privatna, glazbena produkcija u bivšoj državi.  Prva ideja je bila, da se ALTA, kao samostalna producentska grupacija, pridruži najstarijoj diskografiji „Jugoton“, kako je to i uobičajeno u svjetskoj diskografiji. No, kad takav prijedlog  vodstvo Jugotona nije prihvatilo, osnivač i vlasnik, glazbenik Drago Diklić, iskoristio je mogućnost početaka privatizacija i pokrenuo diskografsku produkciju, ali i agenciju za organizaciju glazbenih događanja.

Jedno od prvih diskografskih izdanja, „Drago Diklić–Teško mi je zaboravit tebe“, uz orkestar „Profesionalci“ D. Diklića, postiglo je platinastu tiražu. Slijedile su singlice: Arsena Dedića „Milena“, Đurđice Barlović „Zauvijek“; Zdenke Kovačiček „Dani ljubavi i dani mržnje“;  Mirka Cetinskog „Na povratak tvoj čekam“; Ljiljane Budičin Manestar i Mirka Cetinskog „Amor de pescador“; Rade Šerbedžije „Ne daj se Ines“; D. Diklića „Opet si plakala“ i veliki uspjeh Mirka Cetinskog, sa zagrebačkog festivala, „Moje ludo srce“. LP i CD izdanje Rade Šerbedžije „Ne daj se Ines“, osmišljen od producenta i vlasnika produkcije DD., postiže također platinastu tiražu, kao  i LP i CD izdanje Drago Diklić „Sve moje godine“.

Ponesen glazbeničkim instinktom D. Diklić osniva nekoliko vlastitih orkestara, pa tako nastaju CD-i: „With my bands & my friends“ Vol. 1 i Vol. 2., s orkestrima „Dixie Swingers“, „DD kvartet“, „Septet“, „Nonet“ i LP DD. Big band „Swinging & dancing“.

1971. godine ALTA Music preuzima Zagrebački festival zabavne glazbe i pod novim nazivom „Zagrebfest“ vodi, samostalno, 12 godina. Prvi koncert božićnih pjesama 1990., tada u sklopu Zagrebačkog festivala, organizirala je Alta u Domu sportova u Zagrebu. Izdan je i CD sa 17 najljepših božićnih pjesama, u originalnim koncertnim izvedbama, pod nazivom „Sretan Božić“.

Kroz svo razdoblje ALTA paralelno vodi Night Club „Alta“ na trgu Bana Jelačića, plesnu dvoranu „Kolo klub“, kod HNK, Alta klub“ u Dugom Selu, Slavonskom Brodu i Šibeniku. Organizira mnoge koncerte i događanja zabavne glazbe, a također i prvi doček nove godine, 1988.- 89. na tadašnjem Trgu Republike.

ALTA Music djeluje i danas kao samostalna produkcija u suradnji s produkcijom „Croatia Records“.

 

Adresa:

Vladimira Ruždjaka 17

10 000 Zagreb


Agapa music nezavisna izdavačka kuća, osnovana 2005. godine u Zagrebu, vlasnica Gordana Bosak. U katalogu se nalaze vrijedni  hitovi, koji su osvojili glazbenu kritiku, glazbenu struku,  radijski eter, medije u Hrvatskoj i u regiji. Izdvajaju se suradnje s eminentnim autorima  (poput Arsen Dedić, Boško Perović, Dino Šaran, Darko Rundek, Coco Mosquito, Predrag Martinjak, Ines Prajo, Srđan Sekulović Skansi i drugi), glazbenim producentima, i redateljima,

Agapa je objavila:

  1. Natali DizdarPronađi put

(hitovi: Stranac, Stop, Ne pitaj za mene, Naučila sam trik, Pronađi put, Ne pitaj za mene, Zašto bih ti rekla to, Brodolom, Što te ranilo, Japanac.)

  1. Natali Dizdar, ZKM live, CD/DVD,

(hitovi: Budi kao more, Dan po dan, Gazio si me, Mjesecu je dosadno, Ovaj ples dame biraju, Naučila sam trik, Ne daj, Osloni se na mene, Pelin i med, Sami, Stop, What I d say, Zamijenit ću te gorim, Zašto bih ti rekla to. )

  1. Natali Dizdar, „Iluzije“

(hitovi: Nećeš me, zar ne, Iluzionist, N reci zauvijek, Zvijer, Mrak, Mjesto zajedno, Grijeh, Danima, Krenimo nekamo, Out of time, Pills )

  1. Natali Dizdar (za Croatia Records), executive producer : Gordana Bosak
  2. Saša Lozar, album SAN

(hitovi: San, Budi, Daleko od raja, Tajno, Dopusti, Vrati se, Vrijeme, Da, Dama, Fantastično, Da remix )

  1. Saša Lozar, Love holidays by Saša Lozar & Hej, Badnjak je

(hitovi: Hej, Badnjak je, Budi (acoustic), Tebi, Za nas dvoje, Nitko kao mi, Molitva za Magdalenu).

Web:

Instagram: agapamusic

Facebook: Agapa music

 

Adresa:

Grada Mainza 21

10 000 Zagreb, Hrvatska

kontakt: goga.agapa@gmail.com, Gordana Bosak


HIPI HOP je umjetnička organizacija osnovana 2001. godine u Zagrebu s osnovnom djelatnošću izdavanja audio i video zapisa vlastitih umjetničkih ostvarenja, te pripremanja i izvođenja koncerata, samostalno ili u partenerstvu s drugim diskografskim kućama.

 

Adresa:

Fijanova 10 c

10 000 Zagreb

098-212-165


Studio Rockoko, prvi profesionalni glazbeni studio u bivšoj Jugoslaviji osnovao je Želimir Babogredac 1979. godine u Bošnjacima u Slavoniji. Smješten na raskrižju puteva: Novi Sad – Sarajevo – Beograd – Zagreb, s vrhunskom tehničkom opremom i u seoskom ambijentu bio je idealan za glazbenike koji su tražili mir i koncentraciju za snimanje albuma.

Godine 1990. studio je premješten u Zagreb u Kosirnikovu ulicu gdje postaje vodeći studio u Hrvatskoj u kojem je producirano više od 200 nosača zvuka među kojima je veliki izbor instrumentalne glazbe. Godine 1996. Želimir Babogredac širi djelatnost i poslovne aktivnosti na izdavaštvo, projektiranje, konzultantske usluge i opremanje studijskih i radijskih režija. Iste godine, na poziv uprave Croatia Recordsa, prihvaća mjesto rukovoditelja audiostudijskog centra. U legendarnom Rockoko studiju snimljeni su neki od najznačajnijih albuma eminentnih glazbenica i glazbenika među kojima su Arsen Dedić, Mišo Kovač, Krunoslav Kićo Slabinac, Gibonni, Jura Stublić, Željko Bebek, Boris Novković, Vlado Kalember, Severina i Tajči te grupe Majke, Crvena jabuka, Bajaga i Instruktori i Parni valjak kao i kultne pjesme “Cesarica”, “Moja domovina” i “Zlatne godine”.


 

Universal Music Croatia je dio Universal Music Group (UMG), globalnog lidera u industriji zabave, sa sveobuhvatnim poslovanjem u snimljenoj glazbi, izdavaštvu, prodaji nosača zvuka i produkciji audiovizualnog sadržaja. S najopsežnijim katalogom u svim glazbenim žanrovima, UMG identificira i razvija umjetnike, proizvodi i distribuira najpriznatiju i komercijalno najuspješniju glazbu na svijetu. Posvećeni kreativnosti, umijeću, inovacijama i poduzetništvu, UMG njeguje razvoj različitih usluga, platformi i poslovnih modela kako bi proširio umjetničke i komercijalne mogućnosti za naše izvođače, i stvorio nova iskustva za fanove i publiku.

Uz Universal Music Croatia, dio naše mreže je i Virgin Music Group Western Balkans. VMG je full-service partner najproduktivnijim neovisnim poduzetnicima glazbene industrije i talentima u svijetu, a kod nas partnerima pruža globalna rješenja, vrhunske i fleksibilne usluge, zadržavajući pritom ravnomjerni fokus na rad s regionalnim umjetnicima i izdavačima uz podršku stručnih timova na vodećim glazbenim tržištima diljem svijeta.

Dio naših lokalnih i regionalnih operacija je i UMG FOR BRANDS, kreativna entertainment agencija koja strateški, kreativno i operativno radi na stvaranju brendiranih iskustava za klijente diljem svijeta. Posvećeni UMGB tim u regiji razvija i izvodi koncepte za brendove iz svih oblasti i pomaže im da uz potpuno razumijevanje kulture i publike, budu aktualni, konkurentni i postanu dio globalne priče.

Neki od naših top domaćih izvođača su: Baby Lasagna, MARCELA, Ivana Kindl, Filip Rudan, Mamoosh, Albina, Martin, TONI, Stanislav Kovačić, Konstrakta i mnogi drugi.

Adresa:

Gundulićeva 7
10000 Zagreb

WordPress Theme built by Shufflehound.
Adresa: Ulica kneza Borne 5, Zagreb, Hrvatska / Radno vrijeme: Ponedjeljak - Petak 09:00 - 17:00 / email: hdu@hdu.hr  Telefon: +385 1 3668 194