Subscribe Now

Želim primati newsletter i pristajem da HDU koristi moju adresu elektroničke pošte za primanje promidžbenih informacija o aktivnostima HDU-a. Pročitao/la sam i razumijem Pravila privatnosti.

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

Korištenjem naše web stranice pristajete na naša pravila privatnosti.

HR Top 40

Top-lista HR Top 40 jedina je službena, točna i sveobuhvatna lista radijskog emitiranja domaće glazbe koja pokriva najveće nacionalne, regionalne te brojne lokalne postaje – njih preko 130.

Uz podršku sustava 1played koji uživo prati radijski stream diljem Hrvatske, Hrvatska diskografska udruga svakog tjedna donosi podatke o emitiranju te bilježi poredak od 40 najpopularnijih pjesama radijskog etera. Na listi se ujedno nalaze podaci o novim ulazima, broju tjedana koje singlovi provode na listi, kao i podaci o povratku singlova na listu i tko je ostvario najveći skok ili ima najizdržljiviji singl.

Također, HDU uz nacionalnu HR Top 40 listu objavljuje i podatke prema regijama – Gradu Zagrebu, Središnjoj Hrvatskoj, Zagorskoj regiji, Slavoniji, Dalmaciji te Istri i Primorju.

 

Kriteriji za izračun HR Top 40 listi su sljedeći:

1. U obzir ulaze emitiranja od 06,00 sati ujutro do 01,00 sat iza ponoći. Na taj način želi se dati na važnosti dnevnim emitiranjima i svojevrsnom prime time-u;

2. Prilikom formiranja top-listi uračunavaju se samo emitiranja cijelih snimaka u trajanju dužem od 2 i pol minute (tako se kraća trajanja, kao što su npr. najave singlova i sl. ne računaju);

3. U obzir ulaze sva emitiranja od ponedjeljka do nedjelje svakog tjedna;

4. U obzir ulaze aktualni singlovi te na top listama snimka može provesti najviše 52 tjedna (godinu dana);

5. Kod generiranja top listi uzima se u obzir broj emitiranja te razina koncesije određene radio postaje (prema službenim podacima Vijeća za elektroničke medije).

 

U suradnji s RTL televizijom, podaci liste HR Top 40 koriste se u kreiranju emisije Top.HR koja se emitira svake subote na RTL2.

Arhiva liste HR Top 40 dostupna je na poveznici.

WordPress Theme built by Shufflehound.
Adresa: Ulica kneza Borne 5, Zagreb, Hrvatska / Radno vrijeme: Ponedjeljak - Petak 09:00 - 17:00 / email: hdu@hdu.hr  Telefon: +385 1 3668 194